Objavljeno

Helena Rizzo imenovana za najbolju svjetsku šeficu kuhinje

Na listi 50 najboljih restorana na svijetu za 2014. godinu naći će se ime Brazilke Helene Rizzo kao dobitnice nagrade The Veuve Clicquot World’s Best Female Chef. „Njezina kuhinja je najbolji primjer spoja emocije i inovacije“, stoji u obrazloženju žirija. Nagrada će joj biti uručena 28. travnja na The World’s 50 Best Restaurants List 2014 ceremoniji koja će se održati u londonskom Guildhallu.

Rizzo, voditeljica restorana Mani u São Paulu i najbolja glavna kuharica Latinske Amerike u prošloj godini, ovim će se međunarodnim priznanjem pridružiti Anne-Sophie Pic (Francuska), Elene Arzak (Španjolska) i Nadije Santini (Italija), koje su u prošlim godinama ponijele nagradu najbolje svjetske šefice kuhinje.

Supruga, Daniela Redonda, upoznala je radeći u restoranu braće RocaEl Celler De Can Roca u Gironi u Španjolskoj, koji trenutno slovi kao najbolji na svijetu. Par je 2006. otvorio vlastiti restoran koji je prošle godine zauzeo 46. mjesto na listi.

„Ova nagrada je potvrda mog rada, ali i rada cjelokupnog tima. Nisam najbolja šefica kuhinje niti sam tome ikad težila, pogotovo zato što je to vrlo teško procijeniti. Nadam se da će ona potaknuti gastronomski svijet da oda priznanje radu kuharica i izvrsnoj brazilskoj kuhinji,“ izjavila je Rizzo komentirajući vijest.

S druge strane, poznati američki šef kuhinje Anthony Bourdain mišljenja je da je ova nagrada nepotrebna, pa je još prošle godine komentirao: „Zar je, u današnje vrijeme, potrebna titula najbolje šefice kuhinje? Kao da su one rijetkost?“ [A.V.] Inside Scoop SF/Fine Dining Lovers…


Povezano