Objavljeno

Film o ženskoj masturbaciji dobio Grand Prix nagradu 14. Tabor Film Festivala

Grand Prix nagrada 14. Tabor Film Festivala kratkog filma u nedjelju je dodijeljena poljskoj redateljici Renati Gasiorowskoj za ‘Mačkicu’, kratki animirani film koji prati mladu djevojku u večernjoj sesiji pokušaja samotnoga slatkog zadovoljavanja.

Na ovogodišnjem izdanju jednog od hrvatskih najpoznatijih festivala kratkog filma prikazano je više od četrdeset filmova u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji. Samo u međunarodnoj konkurenciji prikazano je 26 naslova, od čega 11 hrvatskih i 10 regionalnih premijera.

Najboljim filmom u domaćoj konkurenciji proglašen je ‘Nas sva’ Andrije T. Mardešića, koji prikazuje mladića Joška koji u kolovozu pokušava izaći na kraj s nesnosnom vrućinom, opustošenim gradom i bakom koju mora čuvati. Posebno priznanje u ovoj je kategoriji pripalo Martini Meštrović za animirani film ‘Petrova šuma’.

Najboljim eksperimentalnim filmom u međunarodnoj konkurenciji proglašen je francuski film ‘Park’, redateljice Rande Maroufia, dok je najboljim igranim filmom proglašen filipinski ‘Dan prije kraja’ redatelja Lava Diaza. Film ‘Zazivajući te’ japanskog redatelja Hitomi Ohtakare proglašen je najboljim dokumentarnim filmom festivala, a priznanje za najbolji animirani film dobio je ‘Ponos Strathomora’ Einara Baldvina. Engleski film Dana Hodgsona ‘Ljubav je slijepa’ dobio je nagradu publike u ‘Noći žive publike’.

Čak dvije svijetske premijere prikazane su u konkurenciji domaćih kratkometražnih filmova – ‘Gonić’ Tome Zidića i igrani film ‘Mjesta u blizini’ Mate Ugrine. Tris

 

Povezano