Objavljeno

Energične Playground Hustle objavile novi album „Igle“

Djevojke iz elektroničkog rap dua Playground Hustle svojim novim albumom „Igle“ zabadaju u naše slušne kanale tvrdi bas i beat, čvrste rime te catchy pjevne melodije. Album predstavlja odmak od prijašnjeg materijala te nagovještava zreliju fazu dua.

Playground Hustle je duo  iz  Zagreba koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom. Producentica Ivona Eterović (Tonota) i vokalistica/tekstopiskinja Marija Magdalena Slović (Megi) zajedno stvaraju glazbu koja bezobrazno flerta s eksperimentalom, ali ima svoje korijene u glazbi koja je na trenutke svakome bliska.

Ilustracija covera albuma “Igle”: Helena Nemec

Ovo sigurno nije sastav za koji možete reći da ste slušanjem jedne pjesme poslušali sve. Tako album započinje „bengalicama“ koje tjeraju na ples i podsmijehe, da bi nas put odveo preko mračnog storytelinga do završetka u mirnijim, ali i dalje mutnim vodama.

Kroz egzistencijalno nabijene tekstove koji se savršeno isprepliću s Ivoninim nepredvidivim instrumentalima, upoznajemo Megina iskustva s nezadovoljavajućim odnosima, pogled na današnju mladež i društvo, ali i sposobnost da ispriča priču i nacrta sliku.

Kako albumom ne bi odzvanjao samo jedan glas, djevojke su ugostile i lijep broj izvođača pa tako pjesme upotpunjuju genijalni glazbenici: Kandžija, Shot, pavleisdead i Nikola Krgović.

Snimanje, mix i master albuma potpisuje neponovljivi Luka Tralić Shot, a cover je izradila perspektivna mlada ilustratorica Helena Nemec.

Duo možete izravno podržati na Bandcampu, streamati album ili ga slušati na YouTubeu.


Povezano