Objavljeno

Emma Watson u londonskoj podzemnoj sakrila je 100 primjeraka feminističke knjige

Još jednom potvrdivši svoj status ultimativne feministkinje, Emma Watson je početkom tjedna diljem londonske podzemne željeznice sakrila sto primjeraka knjige Mom & Me & Mom autorice Maye Angelou.

Watson je knjige ostavila na mjestima poput informacijskih kioska i pregrada na pokretnim stepenicama,a zatim je na Instagramu objavila video kako bi potaknula svoje obožavatelje/ice da krenu u potragu.

Mom & Me & Mom je knjiga koja se našla na popisu literature Watsoninog feminističkog književnog kluba za studeni i prosinac. Očito je Watson ovoga puta odlučila književni klub odvesti jednu stepenicu dalje i proširiti vijest o društvenom projektu Books on the Underground (Knjige u podzemlju).

Svaka sakrivena kopija knjige u sebi ima ručno pisanu poruku u kojoj je Watson malo detaljnije predstavila projekt te zamolila nalaznike i nalaznice da po završetku čitanja knjigu ponovno sakriju kako bi se projekt mogao nastaviti.

 „Ti si nalaznik/ca predložene dvomjesečne literature književnog kluba Our Shared Shelf. Svaka je knjiga na popisu literature izabrana s posebnom pažnjom – nadamo se da će ti se svidjeti.

Samo je sto kopija koje su sakrivene u sklopu projekta Books on the Underground. Molim te da paziš na knjigu te da je po završetku čitanja vratiš u podzemnu željeznicu kako bi je netko/ka drugi/a mogao/la pronaći. Ako ti se knjiga svidi i poželiš sa mnom podijeliti svoja zapažanja, možeš to učiniti na web stranici goodreads.com/oursharedshelf.

S ljubavlju, Emma (Watson)“

Nakon što je predložila Mom & Me & Mom kao literaturu za svoj književni klub, Watson je ukratko i obrazložila zašto joj je baš ta knjiga važna.

„Ova knjiga vjerojatno daje najbolji uvid u ono što je Angelou oblikovalo kao spisateljicu i poetu, a ujedno je i prikladan završetak izvanrednog životnog stvaralaštva.“ kazala je Watson. „Riječ je o knjizi koju sam već pročitala i ne mogu dočekati da čujem kako se vama svidjela!“ [E.H.] Thisisinsider


Povezano