Objavljeno

Detaljni podaci iz istraživanja o nasilju nad ženama u EU dostupni online

Podaci istraživanja o nasilju nad ženama u EU koje je provedeno 2012. godine i u kojem je ispitano 42,000 žena, odsada su putem interneta dostupni istraživačima/cama. Podaci Agencije za temeljna prava pohranjeni su na UK Data Serviceu, međunarodnom servisu koji koriste vladine i nevladine institucije.

Podaci prikupljeni u istraživanju dostupni su besplatno i u različitim formatima, a potrebna je samo registracija. Korištenje je omogućeno pod posebnim uvjetima, što znači da korisnici/e moraju potvrditi da će se držati osnovnih pravila pri korištenju podataka, koja, između ostalog, osiguravaju da se podaci ne koriste na način koji bi ugrozio tajnost i anonimnost ispitanica.

Detaljne informacije o metodologiji prikupljanja podataka mogu se pronaći u tehničkom izvješću koje je pratilo istraživanje, a na stranici Agencije za temeljna prava dostupna je njihova detaljna analiza podataka te interaktivni prikaz.

Tijekom sljedećih mjeseci, Agencija za temeljna prava objavit će i podatke iz svojih drugih istraživanja pri čemu će posebno paziti da se osigura anonimnost ispitanika/ica. [L.P.] FRA


Povezano