Objavljeno

Četiri redateljice snimaju ‘žensku’ horor antologiju

Jovanka Vučković, Jennifer Lynch, Mary Harron i Karyn Kusama

Producentska kuća Magnet Releasing najavila je snimanje horor antologije s rodnim zaokretom. Naime, antologija pod nazivom ‘XX’, uključivati četiri kratka horor filma, a radi se o prvoj horor antologija koju će režirati isključivo žene i koja će u glavnim ulogama imati isključivo žensku postavu, javlja Deadline.

Antologije su jedan od načina na koji se unutar žanra horor filma eksperimentiralo s novim pričama, efektima i temama, bez tereta rastezanja dobre ideje ili vizuala u dugometražni igrani film, međutim kao i drugdje u filmskoj industriji i ovdje dominiraju muškarci.

Magnet Releasing , ovim je projektom to odlučio promijeniti i kao autorice antologije odabrao Mary Harron (I Shot Andy Warhol, American Psycho,The Notorious Bettie Page, The Moth Diaries), Karyn Kusama (Girlfight, Aeon Flux, Jennifer’s Body, The Invitation), Jennifer Lynch (Boxing Helena, Surveillance, Hisss, Girls! Girls! Girls!, Chained) i Jovanku Vučković (The Captured Bird, Self Portrait, The Guest ).

“Mi čvrsto vjerujemo u njegovanje najboljih talenata diljem svijeta. Vjerujemo da su različite perspektive ono što pripovijedanje čini svježim i uzbudljivim i nadam se da ‘XX’ može pomoći u poticanju većeg broja autorica i redateljica da istraže svijet horora kao žanra. A znamo da će one koje smo odabrali za ovaj prvi pokušaj apsolutno rasturiti”, rekao je Todd Brown, jedan od producenata. [V.U.] Indiewire


Povezano