Objavljeno

Antifašistička fronta žena Šibenik moliteljima pred bolnicama poručila ‘Moje tijelo, moj izbor’

Poruka ‘Moje tijelo, moj izbor’ osvanula je jučer na zidu ispred šibenske bolnice gdje aktivisti iz molitvene zajednice ’40 dana za život’ mole protiv pobačaja, a za natpis su, kažu iz Antifa Šibenik, zaslužne ‘drugarice’ iz Antifašističke fronte žena, javlja Šibenik.IN.

Aktivistkinje inicijative ’40 dana za život’ poruka nije omela te su nastavile s molitvom.

Podsjećamo da je krajem rujna započelo novo izdanje njihove kampanje protiv prava na izbor u okviru koje na više od 20 lokacija diljem Hrvatske, pa tako i u Šibeniku, ometaju pružanje zdravstvene usluge u bolnicama te maltretiraju zdravstveno osoblje i pacijentice. U Zagrebu su svoj štand postavili u okviru same bolnice, a u Vukovaru je organiziran doček žene za koju su saznali da namjerava napraviti pobačaj.

U Šibeniku su aktivistice inicijative pred bolnicom napale novinara Radio Ritma Valerija Baranovića dok je radio svoj posao te mu istrgnule mikrofon iz ruke. Policija koja je prvotno utvrdila da nema elemenata prekršaja, naknadno je, nakon konzultacija s Državnim odvjetništvom, utvrdila da ih ima, ali i nakon tri tjedna još se ne zna što je s tim slučajem.

Inače, aktivistima/kinjama šibenske Antife sinoćnja diverzija jedna je u nizu kojima se bore protiv fašizacije društva.

“Naime, istaknuli su se u akciji u Bilicama kada su nelegalni mul Mile Budaka prozvali Mussolinijevim mulom, a Bilice ‘usraškim’. Također, njihovi aktivisti crvenom bojom su ofarbali ruke Mire Barešića poručujući tako da je ubojica. Jako puno rade i na obnovi oštećenih antifašističkih spomenika, za što dobivaju poruke podrške iz cijelog svijeta”, ističe Šibenik.IN.


Povezano