Objavljeno

48 sati budnosti u Berlinu u solidarnosti s izbjeglicama

Grupa umjetnika iz Beograda pozvala je građane i građanke Berlina da 48 sati ostanu budni i sudjelovanjem u javnim čitanjima tekstova iskažu solidarnost s izbjeglicama, prenosi teatar.hr.

Performans 48 sati budnosti je dio multidisciplinarnog projekta WakEUp, koji publiku poziva na humanost, solidarnost i ne-šutnju, te na djelovanje i budnost. Projekt je u Berlinu realiziran u suradnji Hartefakta i Serbinala, počeo je 14. rujna te završava danas u 19 sati. Još jedan event u Parizu počinje 20. rujna.

Centralni dio programa je neprekidno javno čitanje stotina stranica teksta: osobnih ispovijedi izbjeglica i priča o njihovoj sudbini koje govore o nesreći onih koji su, od antike do danas, morali pobjeći, napuštajući svoje obitelji, domove i gradove.

Autori koncepta su Andrej Nosov i Srđan Ćešić, a izvođači i koautori/ce programa Janko Dimitrijević, Nevena Negojević i Jelena Graovac.

Performans možete pratiti putem Instagrama, a omogućen je i live stream.

View this post on Instagram

Podrška iz kanca – livestream link www.actionwakeup.net. Mateja Meded otvorila #wakeup čitanjem manifesta #zapamtibuducnost! #48hoursofawakeness #48satibudnosti #heartefact #serbinale

A post shared by Heartefact (@heartefact_) on


Povezano