Objavljeno

13-godišnja djevojčica izumila uređaj protiv anksioznosti pasa

Broke Martin je djevojčica koja je uspjela realizirati svoju inovaciju pomoću natjecateljskog programa Discovery Education 3M Young Scientist Challenge, namijenjenog mladim znanstvenicima/icama školske dobi.

Uz pomoć svog mentora, Delony Langer-Andersona,Brooke je izumila iCPooch, uređaj koji ublažava simptome anksioznosti pasa uspostavljanjem izravnog video chata između vlasnika/ice i pasa, što omogućava komunikaciju na udaljenost s kućnim ljubimcem.

ICPooch je mješavina minijaturnog automata i kompjutera. Za pravilan rad uređaja potrebna je internetska veza i kompjuter, tablet ili smartphone da bi mogli uspostaviti video chat ili udijeliti svom ljubimcu slasticu bez obzira gdje se trenutno nalazite.

Uređaj sadrži matičnu ploču i WiFi modul kako bi se mogla uspostaviti internetska veza, te je pričvršćen za motor koji se aktivira kada vlasnik izda naredbu “Ispusti slasticu” sa svog udaljenog kompjutera.

Martin i njezin mentor Langer-Anderson zajedno su ispitivali materijale, stvarali protutipove te posjećivali štenare ne bi dobili korisne povratne informacije. Nakon zadovoljavajuće primjene na svom vlastitom psu, djevojčica se nada daljnjem uspjehu u radu svoje inovacije. [Ž.S.] Bust Magazine…


Povezano