Objavljeno

Proglas 8. marta, ne za 8. mart

Nakon stoljeća obilježavanja 8. marta kao dana posvećenog ženama, pravo je vrijeme da svaka žena svaki dan osviješteno živi kao svoj. VoxFeminae svakodnevno izvještava o tome što žene s područja Hrvatske i zapadnog Balkana rade, od danas i na engleskom jeziku.

VoxFeminae je prostor rodne i medijske kulture koji djeluje kao platforma glasova. Kroz internetski portal voxfeminae.net, video produkciju, video i web-usluge, edukacije, savjetovanja i VoxFeminae festival podržavamo i prezentiramo rad umjetnica, poduzetnica, građanskih inicijativa, nevladinih udruga i drugih rodno osviještenih i društveno odgovornih skupina i pojedinaca.

Portal voxfeminae.net osmišljen je 2006. godine, a u svom sadašnjem obliku djeluje od 21.12.2010. Tekstovi i reportaže koje objavljujemo, s naglaskom na one autorskog karaktera, usmjereni su na kulturu, umjetnost, politiku te angažirano medijsko i društveno odgovorno stvaranje, koje i same zagovaramo i proizvodimo. Važan dio portala čini baza hrvatskih i regionalnih umjetnica te kritička domena Cunterview, ranije samostalni portal koji smo restrukturirale i proširile u današnji – VoxFeminae.

VoxFeminae festival − Ladyfest Zagreb održava se svake jeseni od 2007. naovamo. Kroz vizualne i izvedbene umjetnosti, filmsko i glazbeno stvaralaštvo, komunikacijske tehnologije i teorijsku edukaciju publici predstavljamo uživo sve ono što kroz čitavu godinu kontuirano komuniciramo putem weba.  Filmski dio festivala 2010. godine poprimio je međunarodnu natjecateljsku formu, u kojoj je dosada prikazano 48 filmova iz 19 zemalja.
VoxFeminae produkcija i usluge s portalom i festivalom čine jedinstvenu cjelinu Voxfeminae djelovanja. Kroz izradu web-stranica, dokumentarnih videa, glazbenih i promotivnih spotova te grafički dizajn od 2007. dosada realizirale smo značajan broj samostalnih projekata i suradnji sa nevladinim udrugama, građanskim inicijativama i umjetnicama, s ciljem što efikasnije medijske prezentacije njihova rada.

Misija VoxFeminae portala, festivala, produkcije i usluga jest povećanje vidljivosti i utjecaja žena koje svojim radom doprinose stvaranju društva rodne ravnopravnosti i svojim primjerom potiču društveno odgovorno funkcioniranje.

Stoga 8. mart ne obilježavamo kao Dan žena, jer to čine društvene institucije u cilju vlastite reprezentacije. VoxFeminae glasovi o ženama govore svakodnevno − i to ženama, muškarcima i svima onima koje/i ne priznaju rodnu binarnost.

Vaš Vox Tim


Povezano