Objavljeno

Mima Simić: Najbolji dio nastupa NU2 je ono što je došlo poslije

Mima Simić

Nakon sad već legendarnog gostovanja Mime Simić u NU2 koje je raznježilo mnoge koje znamo upitali smo Mimu kako se njoj čini da je sve prošlo s ovim odmakom od par dana.

Ukoliko emisiju niste pogledali možete to učiniti desno, a izdvajamo i neke od komentara:

  • Mima Simić: Živjeti u ovakvoj Hrvatskoj domoljubni je čin (seebiz.eu)
  • Mima Milijarderka (Civilka Davora Špišića)
  • ‘Nikad ne bih ni spominjala da sam lezbijka da se ne radi o društvenom problemu’ (Libela.org)
  • Mima Simić u Nu2: Isus nikad ne bi potpisao zahtjev inicijative ‘U ime obitelji’ (Politikaplus.com)

U nastavku pročitajte kratki post-NU2 intervju.

Mima Simić: Nakon Milijunaša, a prije pobjede na Evroviziji, ovo mi je najdraži TV nastup ikad. Dogodio se u pravom trenutku, ne samo za mene (jer mi je popularnost među ženama posljednjih godina malo opala), nego za jako puno ljudi koji su htjeli čuti neku drugu priču, neki drugi i drugačiji diskurs o gorućim političko-obiteljskim pitanjima i inicijativama. Htjeli su čuti glas (kojeg god seksualnog opredjeljenja) koji zastupa ljubav, međuljudsko uvažavanje i poštivanje različitosti – ono čemu mislim da zapravo svi težimo (samo neki to još ne znaju).

Znam da inače to ne radiš, pa me zanima da li si uopće pogledala emisiju?

Moram priznati da prvo nisam namjeravala, ali onda su me djevojka Marta i najbolja frendica Jelena T. (podaci poznati redakciji) natjerale da gledam s njima. Na stranu moj otpor prema gledanju sebe na reflektirajućim površinama – morala sam pogledati stvar da vidim jesam li što zasrala, jer se nakon emisije ničega nisam sjećala.

Koliko okvirno si dobila javljanja i komentara nakon emisije?

To je zapravo bio najbolji dio nastupa – ono što je došlo poslije. Doslovno stotine, više od pola tisuće mejlova, smsova, inboxa na fejsu, telefonskih poziva – i ne prestaju dolaziti (zahvaljujući instituciji reprize i HRT-ove opcije gledanja na zahtjev). Zapostavila sam sve dužnosti, uključujući i pseudobračne, jer na svaki mejl i na svako javljanje i komentar pokušavam odgovoriti. Mislim da je silno bitno da se ta komunikacija nastavi, da se svi mi povežemo, da ostanemo u toj dobroj vibri. Jer u tom sam nastupu ja bila najmanje važna – važno je bilo da se čuje neka druga priča, kroz koju je jedan veliki dio nacije našao ventil, i na sat vremena mogao odahnuti, suzu pustiti, zapjevati.

Imaš li neke koje bi nam mogla posebno izdvojiti?

Najdraži mi je bio prvi komentar, na ulici, kad mi je u nedjelju predvečer, dok smo sjedile na pivu, prišla sredovječna gospođa i poklonila mi ružu s komentarom da je nastup bio super. Kad sam joj rekla da pričeka da se riješim Marte i da idemo na dejt, rekla je da ide doma na dejt drugoj curi, i da je druga ruža za nju. Ali, zapravo mi se javilo najviše strejt ekipe, parova s djecom, samohranih majki – i svi s porukom da je svijet o kojem sam na emisiji pričala svijet u kojem žele da odrastaju njihova djeca.

Imaš li možda informacije o negativnim reakcijama? Ja osobno nisam čula niti jedan, no onda sam se sjetila pogledati po mainstream portalima komentare, ali nije mi bilo tako gadno ni tamo kako inače zna biti.

Već sam odavno naučila da ne treba čitati komentare pod tekstovima na portalima, pa su me kritike zaobišle, odnosno ja njih. Od inboxa na fejsu možda su bila dva (među stotinama) koji su me pristojno zamolili da se odreknem Sotone. Jelena, kao vjerna biografkinja, sve je komentare na portalima pročitala i prenijela mi da su se neki žalili na frizuru i čistoću kose. Želim ovom prilikom, pod punom pravnom i inom odgovornošću, reći da sam kosu oprala tik pred emisiju (da bolje zavedem Acu). Možda je problem u šamponu.

U kojem scenariju misliš da bi te pozvali da gostuješ u Dnevniku?

Nakon NU2, gostovanje u Dnevniku bilo bi zapravo pad na medijskoj ljestvici; na njemu ću se pojaviti samo kad me lijepo zamole da ga vodim – a to poziv očekujem svaki dan – ovaj otkaz koji sam dobila od novog vodstva 2. programa Hrvatskog radija (zbogom, ‘Zvuče celuloida’!) nedvojbeno je samo predigra za bolje mjesto na Hrvatskoj dalekovidnici.

A dodala bih samo da je Aco od danas i službeni član Drvene Marije; volimo tu i tamo u bendu imati nekoga tko zapravo zna pjevati.


Povezano