Objavljeno

ŽEN: Uroni u san – video premijera povodom 11 godina djelovanja benda

Na osmu godišnjicu izdanja albuma ‘I onda je sve počelo’ benda ŽEN, u sklopu online programa ovogodišnjeg Vox Feminae Festivala, premijerno vam donosimo spot za njihov najnoviji singl ‘Uroni u san’.

‘Uroni u san’ pjesma je koja priča o uživanju u sadašnjem trenutku, prepuštanju strujama života i osluškivanju svoje intuicije, te je savršen soundtrack za ovo doba u kojem se nalazimo.

Svoj treći, i trenutno posljednji studijski album ‘Sunčani ljudi’, ŽEN su objavile krajem 2017. godine. U 2020., kada su pod covid mjerama slavile 10 godina svog rada, objavile su kompilaciju ‘Blender’. Potonji sadrži 8 remixa njihovih pjesama koje su napravili razni glazbeni producenti koji sežu od statusa veterana do novih nada elektronske glazbene scene. Ove godine ste u filmu ‘Časna posla’ (‘Nun of Your Business’) mogli čuti njihovu pjesmu ‘Mnogi’, inače originalnu skladbu za film. Najnoviji singl ‘Uroni u san’ najavljuje njihov četvrti studijski album.

Pjesmu su snimile članice benda u njihovom Tralala studiju, nakon čega ju je smiksao Saša Rajković Zarkoff, koji je s bendom surađivao i na zadnjem albumu, dok je mastering napravio nizozemski glazbeni producent Martijn Tyrell. Pjesmu izdaje slovenski nezavisni label Moonlee Records s kojim ŽEN surađuje već petu godinu.

Spot za pjesmu producirao je, snimio i montirao Igor Bogdanović sa svojom Shortest Path produkcijom. Snimanje se odvijalo u jednoj divnoj šumi u blizini Zagreba, uz piknik atmosferu i puno smijeha.

Pjesma ‘Uroni u san’ dostupna je za download uz dobrovoljnu donaciju, od nule na dalje, na ŽEN Bandcamp profilu.

Prvu priliku čuti ‘Uroni u san’ uživo publika ima već 21.5. u dvorištu AKC Medika, kada ŽEN imaju prvi koncert nakon, za njih neuobičajene, poduže pauze.

Više informacija potražite na Facebook eventu.


Povezano