Poziv za žene sa iskustvom hormonske stimulacije i IVF da daju muzičke prijedloge za performans IGRAM IGRAM IGRAM

Trinaesto izvođenje performansa IGRAM IGRAM IGRAM zakazano je za 2. decembar 2019. u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, s početkom u 18.30.

Reč je o plesnim performansima u kojima, uvek u drugačijem kontekstu, Ivana Smiljanić igra uz muziku po izboru drugih. Teme kojima se bavi proizilaze iz njenog odnosa prema osobama koje učestvuju svojim muzičkim predlozima, njihovim profesijama, funkcijama koje obavljaju, društvenoj grupi kojoj pripadaju ili nekoj drugoj osobenosti, koja je za Smiljanić, u datim okolnostima, važna. Na primer, prethodnim izvođenjem umetnica slavi život, ravnopravno i odgovorno partnerstvo igrajući bez pauze i najbolje što može uz muziku po izboru žena koje su iskusile nasilje u partnerskom odnosu i uspele da iz njega izadju.

U novijim radovima, Ivana Smiljanić pokušava da artikuliše svoje petogodišnje iskustvo asistiranih pokušaja začeća (dve in-vitro fertilizacije i mnogo drugih, manje invazivnih medicinskih asistencija).

“Ono što me zaokuplja je koliko snažno ovakva iskustva utiču na sve vidove života, činjenica da žene prolaze hormonsku stimulaciju i prateće pojave i kad je problem kod muškarca, koliki broj žena se susreo sa ovim i kolika je “rupa” u zastupanju ove teme u javnom prostoru, kao i izostanak svake vrste podrške.

Zato se obraćam ženama koje su prošle kroz hormonsku stimulaciju u pokušaju da ostvare trudnoću sa molbom da sa mnom podele dva predloga pesama uz koje bi najradije igrale svom snagom!

Nije moguće pogrešiti u izboru muzike, predlozi se ne komentarišu i svi će biti uvršteni u play-listu! Također, ne treba očekivati teatar pokreta, niti uvežbanu plesnu koreografiju; jednostavno igram iz sve snage, najbolje što u datim okolnostima mogu, sve do završetka prikupljene play-liste.”

Ukoliko se prepoznajete u ovom pozivu i želite da učestvujete svojim predlozima,
pošaljite tačan naziv dve pesme i ko ih izvodi na e-mail:

IvanaIgraIgraIgra@gmail.com

Performans se snima i uživo projektuje, a preko projekcije menjaju se titlovi sa informacijom o svakoj pesmi i o čijem je izboru reč. Primer: Ivana Smiljanić: Mistake Mistake – Concentrate.

Svaka žena koja želi da predloži muziku, a ne oseća se prijatno da navede svoje ime i prezime ovako izloženo, može da se potpiše inicijalima, samo imenom ili pseudonimom (navedite kako želite da budete potpisane u e-mailu sa muzičkim predlozima)!


Povezano