Poziv umjetnicama za sudjelovanje na Feminističkoj likovnoj koloniji

Centar za devojke iz Niša objavio je natječaj za sudjelovanje na sedmoj Feminističkoj likovnoj koloniji koja će biti održana krajem srpnja u Sićevu. Pravo sudjelovanja imaju umjetnice starije od 20 godina iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Cilj Feminističke likovne kolonije je osnažiti 10 umjetnica kako bi uključile feminističke teme u svoj rad i omogućiti zajedničko stvaranje i međusobno povezivanje, kao i osigurati javni prostor u kojem će predstaviti svoju umjetnost.

Žiri za izbor umjetnica čine: Sanja Solunac – vizualna umjetnica i aktivistkinja, koja je jedna od pokretačica Women magazina (magazin za kulturu žensku i feminističku umjetnost), Bojana Stamenković – vizualna umjetnica i kustosica, Tatjana Nikolić i Marija Virijević, koordinatorice Centra za devojke.

Uvjeti:

Četiri rada u PDF ili JPG formatu treba poslati na e-mail: centarzadevojke@gmail.com, kao i životopis i motivacijsko pismo.

Rok za prijavu je 15. srpanj.

Izabrane umjetnice bit će obaviještene o rezultatima natječaja 19. srpnja.

Feministička kolonija će se održati od 25. srpnja do 1. kolovoza u Sićevu, 16 kilometara od Niša, gdje se svake godine održavaju umjetničke kolonije.

Tijekom Feminističke likovne kolonije će biti organiziran prateći program u vidu predstava i razgovora na teme kojima se Centar za devojke bavi (dio predstave Ooo kamenjene – Jelena Dimitrijević, Ja sam emotivno biće, Nadežda Petrović – autoportret u množini…).

Nakon Feminističke kolonije Centar za devojke organizira izložbu sa radovima koji su nastali na koloniji. Izložba će se realizirati u siječnju 2022. godine, a o točnom datumu i galeriji, učesnice će biti naknadno obaviještene.

Feministička likovna kolonija podržana je od OAK i Trag fondacije.

Umetnicama je osigurano:

– putni troškovi koji će biti refundirani nakon dostavljanja putnih karata Centru za devojke.

– smeštaj (7 noćenja sa obrocima)

– umjetnički atelje i potreban materijal (formati papira su 100x70cm/50x70cm, akrilne boje, pasteli, ugljen, po 2 četke, 1 drvenu olovku, gumicu, 2 pastela i 1 hamer)

– završna izložba i katalog.

Umjetnice su dužne:

Sve učesnice Feminističke likovne kolonije su dužne složiti se sa pravilnikom rada, ostaviti tri rada nastala na koloniji i pročitati Rider koji će dobiti prije kolonije.


Povezano