Otvorene prijave za edukaciju, mentorstvo i volontiranje na VoxFeminae portalu

Otvorene su prijave za sudjelovanje na radionicama medijske pismenosti za volontere/ke Voxfeminae.net portala, koje će se održati 7. i 14. travnja, u prostoru Društveno kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb) od 12 do 16 sati. Radionice su namijenjene onima koji žele kao volonterke_i stvarati sadržaj, odnosno tekstove koji će biti objavljeni na Voxfeminae portalu.

Prijave su otvorene od danas, 27. ožujka, a traju do 3. travnja. Sve što je za početak potrebno napraviti jest ispuniti volonterski upitnik koji uz osobne podatke sadrži i upit o tvojim interesima, odnosno načinima na koje želiš doprinijeti radu portala.

Upitnik je dostupan ovdje.

Sve/i koji ispune upitnik na e-mail će naknadno dobiti novinarski zadatak i upute za njegovo izvršavanje. Napisani zadatak potrebno je poslati do 6. travnja u 12:00 na adresu volontiranje@voxfeminae.net.

Nakon selekcijskog procesa, odabrane volonterke_i bit će obaviještene_i o daljnjem sudjelovanju na praktičnim radionicama, od kojih će se prva održati u nedjelju, 7. travnja , od 12 do 16 sati u ‘Šesnaestici’. Na radionici ćemo se upoznati s osnovama novinarstva, različitim novinarskim formama te dobiti upute i sugestije za rad na Voxfeminae portalu.

Nakon održanih radionica, volonterke i volonteri uključit će se u rad portala kroz pisanje kraćih (vijesti, najave, izvještaji), a zatim i dužih novinarskih formi (komentari, eseji, intervjui) uz mentorstvo naših urednica. Od volontera/ki se očekuje da obave minimalno 1 zadatak tjedno (2-3 sata rada).

Voditeljice radionice su Antonela Marušić, spisateljica, novinarka i dugogodišnja urednica portala Voxfeminae i Emina Hermann, novinarka, snimateljica i članica producentskog tima Vox Feminae festivala.

Ako imate dodatnih pitanja, pošaljite ih na: volontiranje@voxfeminae.net.

Pridruži se redakciji portala VoxFeminae – volontiraj za rodnu ravnopravnost!

Prijave za sudjelovanje na radionici otvorene su do 3. travnja 2019. godine.


Povezano