Natječaj za sudjelovanje u programu europske platforme za fotografiju PARALLEL 2019

Organ Vida poziva umjetnike_ce i kustose_ice da se prijave na međunarodni natječaj “Parallel 2019”. Natječaj traje do 31. ožujka 2019.

Ovaj poziv ima za cilj odabrati 30 novih umjetnika_ca i 6 novih kustoca_ica koji djeluju u mediju fotografije kako bi sudjelovali u trećem ciklusu platforme Parallel, između rujna 2019. i studenog 2020. Podučavanje, izložbe i publikacije: odabrani će sudjelovati u inovativnom kreativnom procesu, od ideje do izložbe, integrirajući široku mrežu visokoprofiliranih i vrhunskih umjetnika, kustosa i drugih umjetničkih profesionalaca. Svi oni koji su zainteresirani za sudjelovanje trebaju poslati svoje prijave do 31. ožujka.

O ovom pozivu

Međunarodni žiri traži nove umjetnike i kustose koji zadovoljavaju sljedeće kriterije:

– su u ranoj fazi karijere;

– pokazuju značajan umjetnički potencijal;

– njihova umjetnička praksa bavi se suvremenim diskursom;

– još nisu postigli međunarodno priznanje;

– (umjetnici) koji nisu imali više od 3 samostalne izložbe u muzeju / galeriji / festivalu;

– (umjetnici) koji nisu imali više od 6 skupnih izložbi u muzeju / galeriji / festivalu

– (kustosi) koji nisu kurirali više od 3 izložbe u muzeju / galeriji / festivalu.

Prijave umjetnika_ca koji nikada nisu izlagali_e u muzejima / galerijama / festivalima i kustosima_icama koji nikada nisu kurirali_le izložbu u muzejima / galerijama / festivalima, više su nego dobrodošle.

Poziv je otvoren na međunarodnoj razini. Nema obvezne teme, svi radovi i prijave će biti pregledani. Selekcija će uzeti u obzir rodnu ravnotežu i ukupnu raznolikost.

Službeni jezik platforme PARALLEL je engleski, stoga svi kandidati moraju razumjeti, govoriti, čitati i pisati na engleskom jeziku.

VIŠE INFORMACIJA – PRIJAVE:
Poziv za umjetnike_ce: http://bit.ly/2UnPcfA
Poziv za kustose_ice: http://bit.ly/2RuiXK3


Povezano