Zoom Festival 2018

Deveto izdanje festivala izvedbenih umjetnosti Zoom održat će se od 24. do 29. listopada u prostorima Filodrammatice i Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

U nastojanju da se na razne načine uhvatimo u koštac s problematikom rada u suvremenom svijetu, za temu ovogodišnjeg festivala odabrali smo nematerijalni rad, s posebnim fokusom na seksualni rad.

Često nazivan „najstarijim zanimanjem“, što se pak ne temelji ni na jednoj povijesnoj ili znanstvenoj argumentaciji, seksualni rad u vidu prostitucije je svakako jedan od prvih oblika rada koji je od radnika zahtijevao i na današnjem tržištu obavezne kvalitete. Stoga se seksualni rad kroz ZOOM Festival Rijeka neće sagledavati kao puko prodavanje tijela, već kao raznovrsni spektar usluga koji je u današnjim društvima intenzivno posredovan novim komunikacijskim tehnologijama.

Kroz novomedijske instalacije, performanse i predstave, u ovogodišnjem će programu sudjelovati:

EISA JOCSON (Filipini) sa svjetski poznatom plesnom predstavom MACHO DANCER

• INA SLADIĆ (HR) s konceptualno-plesnom predstavom OLA

OLJA GRUBIĆ (HR) i ŽIVA PETRIČ (SLO) s digitaliziranom performativnom instalacijom DIGITALNI KUPLERAJ

• IZA PAVLINA (SLO) s izložbom PRAVILO 34

ŽIGA DIVJAK & co. (SLO) s novom predstavom “6” (koprodukcija Zavod Maska i Slovensko mladinsko gledališče)

Više o programu saznajte na http://drugo-more.hr/zoom-festival-2018/

– ulaz na instalaciju “Digitalni KupleRaj” i izložbu “Pravilo 34” je besplatan
– za sudjelovanje u instalaciji “Digitalni KupleRaj” potrebno je rezervirati termin (dan i sat) slanjem imena, prezimena i telefonskog broja na adresu info[at]drugo-more.hr (broj sudionika je ograničen)
– cijena ulaznica za ostale predstave je 20,00 kuna
– ulaznice se mogu kupiti sat vremena prije početka predstave na mjestu izvedbe (Filodrammatica i Hrvatski kulturni dom na Sušaku)


Povezano