Trešnjevački seniori: Priključite se radionici snimanja i fotografije

Foto: Andrijana Mirna Marin

Pozivamo sve osobe starije od 55 godina zainteresirane za fotografiju i snimanje da se priključe 2. segmentu filmskog tečaja koji se odvija u sklopu projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” koji provodi udruga K-zona.

Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Filmski tečaj uključuje tri segmenta: 1) scenarij, 2) fotografija i snimanje, 3) montaža.

Prvi segment tečaja odvijao se od 13. studenog do 4. prosinca, a polaznici/e su uz mentorsku podršku Jasne Žmak pripremili scenarije za četiri kratka filma posvećena životu na Trešnjevci.

Fotografkinja i redateljica Ana Opalić vodit će segment snimanja i fotografije, koji uključuje teorijski uvod i praktični rad, a počinje u utorak, 11. prosinca u 10:00h u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16).

Ana Opalić diplomirala je na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, a 1997. dobila je nagradu Hrvatskog fotosaveza kao najbolja mlada fotografkinja. Izlagala je na više od 20 samostalnih i 50 skupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Suosnivačica je portala Suvremena hrvatska fotografija. Snimila je dokumentarni film “Lijek” o svojoj majci i njenoj borbi s bolešću. Također je redateljica filma “Još jednom” i snimateljica filma “Nije ti život pjesma Havaja”.

Radionica je besplatna i namijenjena osobama starijim od 55 godina. Pri prvom dolasku potrebno je donijeti osobnu iskaznicu.

Više informacija možete dobiti putem emaila tihana@voxfeminae.net ili mob. 091 795 7005.

Organizacija radionice sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.8.2018. do 17.11. 2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562.32 HRK.


Povezano