Objavljeno

Tribina sa Slavenkom Drakulić od sada i online!

Foto: Roko Crnić (ilustracija: K-zona)

U sklopu projekta Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost u petak, 4. listopada u Booksi, udruga K-zona organizirala je čitanje i razgovor na temu starenja sa Slavenkom Drakulić. Razgovor su moderirale Mirjana Tepšić i Vesna Ražnatović.

Zašto su danas, u suvremenom društvu koje ruši sve tabue, samo starost i starenje teme o kojima je gotovo zabranjeno govoriti? Postajemo li sa starošću nevidljivi, što se događa s našim tijelima, s našim odnosom prema drugima i, još važnije, odnosom drugih prema nama? Mreže koje pletemo cijeloga života postaju tanke i krhke.

U svojoj novoj knjizi Nevidljiva žena i druge priče (Fraktura, 2018.), Slavenka Drakulić pripovijeda o međuljudskim odnosima, relacijama između roditelja i djece, odlascima, nestajanjima, zaboravnosti (i zaboravu), bolesti, sramu i boli, o najdubljim osjećajima o kojima se ne usuđujemo progovarati.

POGLEDAJTE:

Slavenka Drakulić, novinarka i spisateljica, rođena je u Rijeci 1949. Piše knjige na hrvatskom i engleskom, a neke su prevedene na više od 20 jezika. U izdanju američke izdavačke kuće Penguin izašlo joj je šest naslova. U publicističkim knjigama uglavnom se bavi svakodnevicom u socijalizmu, a poslije 1989. i ratom. Njezina prva publicistička knjiga Smrtni grijesi feminizma (1984.) jedan je od prvih priloga feminizmu u bivšoj Jugoslaviji. U književnim djelima okrenuta je ženskom tijelu, bolesti i traumi, propitujući i živote kreativnih žena koje su živjele s poznatim umjetnicima. Živi na relaciji Hrvatska – Švedska. Objavljuje članke, kolumne i političke komentare u domaćim i stranim novinama i časopisima.


Povezano