Objavljeno

Trešnjevački seniori već devet mjeseci čekaju dozvolu Grada za postavljanje mozaika

Foto: Nina Đurđević

Predstavljanjem knjige i mozaika “Zreli za umjetnost” 16.12.2019. obilježen je završetak projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” koji je provodio Prostor rodne i medijske kulture K-zona zahvaljujući sufinanciranju Europske unije.

Projekt je pridonio poboljšanju kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci i šire kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavio bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Nažalost, mozaik koji je nastao na radionici umjetnice Nikoline Manojlović Vračar u svibnju ove godine još uvijek nije postavljen u javnom prostoru, kako je bilo planirano. K-zona je još krajem ožujka predala Gradu Zagrebu zahtjev za postavljanje mozaika na bočnoj fasadi zgrade u Ozaljskoj ulici 16, u kojoj je radionica i održana. Međutim, nakon prebacivanja odgovornosti s jednog gradskog ureda na drugi, s Grada na mjesni odbor i gradsku četvrt, odgovor još uvijek nije stigao niti ima naznaka da će stići.

Smatramo da je devet mjeseci bilo i više nego dovoljno vremena da Grad Zagreb donose odluku o mozaiku. Žao nam je da mozaik već mjesecima stoji u skladištu umjesto da bude izložen i time oda priznanje kreativnosti i potencijalu osoba starije životne dobi, kojih je, kao što znamo, u Zagrebu sve više,” izjavila je voditeljica projekta, Tihana Bertek.

Foto: Tihana Bertek & Andrijana Mirna Marin

Objavljuje Trešnjevački seniori – zreli za umjetnostSrijeda, 8. svibnja 2019.

Knjigu “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” možete preuzeti u digitalnom obliku ili dobiti svoj besplatni primjerak u Ozaljskoj 16 uz prethodnu najavu na tihana@voxfeminae.net ili 091 795 7005.

Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” provodi K-zona u razdoblju od 17.08.2018. do 17.12.2019. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562,32 HRK. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost K-zone.


Povezano