Sounded Bodies festival 2018.

Plesni festival Sounded Bodies otvara se u srijedu, 10. listopada u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru, s međunarodnom premijerom predstave mađarske skupine bodylotion co-dance ‘Ne boj se više – seansa rastanka’.

Predstava otvaranja nastala je u koprodukciji europske mreže BeSpectactive, s producentima iz Rumunjske, Velike Britanije, Mađarske i Hrvatske, a tijekom godine kolektiv je boravio na rezidencijama u Rumunjskoj i Njemačkoj, te je time u predstavi ostvaren spoj različitih kulturnih konteksta. Nakon gotovo godine dana rada na predstavi, hrvatska publika će imati priliku vidjeti njenu premijeru, nakon koje će uslijediti i izvedba u Budimpešti.

Autorski duo bodylotion co-dance čine Virág Arany (Berlin) i Júlije Hadi (Budimpešta). Nakon što su diplomirale na plesnoj akademiji u Budimpešti, stvorile su svoj prvi projekt u 2009. i surađuju od tada na brojnim projektima te ostvaruju međunarodnu karijeru. Za ovu produkciju kolektiv je proširen na 11 suradnika i izvođača koji će svi biti prisutni u Zagrebu na premijernoj izvedbi.

Predstavu nam umjetnici opisuju kao ritualno slavljenje koje nas priprema za izazove budućnosti i u tu svrhu je publika pozvana da na predstavu donese plastičan, papirnati i stakleni otpad koji će poslužiti kao rekviziti, a zauzvrat ih očekuje iznenađenje na vratima.

Festival svake godine predstavlja radove umjetnika koji istražuju odnos zvuka i pokreta, a uz inozemne predstavnike na programu su i hrvatski umjetnici Roberta Milevoj, MOON Martina Zelenika i vokalno-glazbeni sastav Kamene babe. Festival traje do 12. listopada, u prostorima HDLU-a i ZPC-a.

Sounded Bodies, kao i svi festivalski programi Domina, dio je inicijative Umjetnost dostupna svima prema kojoj se ulaznice samo rezerviraju, a po izlasku s predstave svaki posjetitelj sam upisuje cijenu na ulaznicu ovisno o svojim mogućnostima podrške odgledanom umjetničkom radu.

Ulaznice za ovogodišnje izdanje festivala možete rezervirati na sljedećoj elektronskoj adresi: udrugadomino.marketing@gmail.com.


Povezano