Radionice “Pohvala sporosti”

Set radionica Pohvala sporosti sastoji se od osam susreta koje imaju za cilj osvještavanje daha kroz pokret koje za bazu imaju uporište u jogi, plesu, meditaciji i mindfulnessu, a održavat će se u prostorijama Kulturnog centra Šesnaestica, Ozaljska 16/II kat.

Cilj radionica je osvijestiti pokret i snagu s naglaskom na izrazito sporom i protočnom tempu izvođenja u kojem u niti jednom trenutku nećemo žrtvovati DAH kao polazište svega. Suptilnim pokretima iz joga prakse vježbat ćemo otpornosti (resilience) tako što ćemo ponekad neke položaje zadržavati i suočiti se s možebitnom nelagodom koju će podržati dah, raditi na stabilnosti i mobilnosti te vraćanju vlastitim resursima. Ponekad ćemo počinjati sjedeći na prostirci, ponekad stojeći ili pak sjedeći na stolici, ponekad ćemo ležati i meditirati, a kroz sve to biti ćete vođene mojom podrškom.

Ovo je praksa za one koje se žele naučiti podržati, otpustiti i unijeti malo protočnosti u život. Ovim suptilnim načinom, želja mi je u polaznica potaknuti povezivanja sa živošću (aliveness) i prisutnošću. Zbog svog nježnog pristupa, praksa je namijenjena svima, a ja ću voditi računa o ponekim prilagodbama i modifikacijama ovisno o starosnoj dobi/mogućnostima. Nema pogrešnog, smisao je naći svoj tempo i slušati svoje tijelo.

Susrete uvijek počinjemo u krugu (prvih 15 minuta), dijeleći kako smo taj dan i uspostavljajući namjeru za našu praksu. Trajanje ovih susreta je planirano u 3 bloka (ožujak – lipanj) po 2 puta u mjesecu po 1sat i 15 min. Grupa će činiti maksimalno 6 – 8 polaznica.

Molimo vas da dođete par minuta ranije, jer počinjemo na vrijeme. Preporučamo ugodnu odjeću u kojoj se možete lako kretati, čarape ili šlapice, jer radimo bose, boca vode te prostirkicu i/ili dekicu.

Datumi:

1. susret – subota 2.3. u 11 sati
2. susret – subota 23.3. u 11 sati
3. susret  – subota 06.4. u 11 sati
4. susret  – subota 27.4. u 11 sati
5. susret –  subota 04.5. u 11 sati
6. susret  – subota 25.5. u 11 sati
7. susret –  subota 08.6. u 11 sati
8. susret  – subota 29.6 u 11 sati

*Datumi i vrijeme će možda biti podložni promjenama.

 Preporučena donacija je 20 eura po dolasku ili 40 za oba susreta u mjesecu.

Prijave na: mujkic.tpp@gmail.com

O voditeljici:

Jasmina Mujkić: Svoj put sam započela kroz individualnu gestalt psihoterapiju, suvremeni ples te bavljenje somatskim praksama više od 20 godina. Uvidjevši pozitivne učinke terapije i somatskih praksi, 2018. godine upisujem master studije pri Umjetničkom sveučilištu u Rotterdamu za terapeuta pokretom i plesom u trajanju od 3 godine, po čemu se nastavljam baviti terapeutskim radom. 2016. godine završavam edukaciju za yoga učiteljicu čija joj praksa donosi uvid u važnost daha, disanja i povezivanja daha s pokretom, a 2019. pohađam tromjesečni tečaj mindfulnessa za umjetnike u sklopu fakulteta. Kontinuirano se educiram na polju somatskih praksi, prava ranjivih skupina i terapijskog rada.

Prethodno iskustvo uključuje rad u specijaliziranoj klinici za osobe oboljele od Korsakovljevog sindroma (Den Haag, 2019.), individualni i grupni rad u Klinici ‘Sveti Ivan’ u Zagrebu s klijentima koji pate od anksioznosti i depresije te blagih oblika traume. Od veljače 2022. radim  s klijentima, te vodim radionice.


Povezano