Festivalsko druženje uz The Gentleman

Pret-festivalsko zatvaranje i druženje na terasi Šesnaestice uz:

  • projekciju animiranog filma nastalog na festivalskoj radionici animacije Matee Kovač i Katrin Novaković
  • otkrivanje mozaika posvećenog Editi Schubert, nastalog na festivalskoj radionici pod vodstvom Nikoline Manojlović Vračar
  • glazbeni program na terasi uz The Gentleman

The Gentleman je svestrani glazbenik dubokog senzibiliteta, kantautor i multiinstrumentalist. Svoj prvi album (The Gentleman) objavio je 2017. godine, a ove je godine objavio dva singla ‘Hide&Seek’ i ‘You Always Came in Flowers’ koji najavljuju izlazak njegovog drugog albuma. Nedavno je sudjelovao u projektu ‘Zagreb Calling’ u sklopu kojeg je snimio akustičnu verziju pjesme ‘Hide&Seek’. Nastupao je diljem Hrvatske i regije, te na INMUSIC festivalu 2019. godine. Surađivao je i s mnogim hrvatskim glazbenicima i bendovima (Ivan Grobenski, U pol 9 kod Sabe, Mak Murtić, Moskau, Filip Pavić, AnnaMoor i dr.).

The Gentleman, pravim imenom Marko Lucijan Hraščanec, autor je glazbe za niz kazališnih predstava i radijskih drama (radijska drama ‘Ne zaboravi pokriti stopala’ za koju je skladao glazbu dobila je nagradu Hrvatskog glumišta 2020. godine.), te je čest suradnik obrazovnog i filmskog programa Hrvatske radiotelevizije.


Povezano