Promocija vodiča Lost in Zagreb

Lost in Zagreb alternativni je vodič / umjetnička knjiga razvijena 2018. godine, u kojem su predstavljeni lokaliteti grada Zagreba kroz šest tematskih cjelina: Mjesta za druženje, Mjesta za doživljaj umjetnosti, Moda, Mjesta za djecu te Zelena područja i planina Medvednica.

Trojezičan, na engleskom, arapskom i hrvatskom jeziku, vodič je kreiran s ciljem predstavljanja širokoj publici i posjetiteljima grada te je stvoren za besplatnu distribuciju za sve radoznale duše koji traže zakutke grada skrivene od urbane vreve.

Lost in Zagreb nastao je kao suradnički projekt danske umjetnice Maj Horn i organizacije Lab852, u sklopu projekta Magic Carpets, sufinanciranog iz fondova Creative Europe, uz podršku multimedijalnog umjetnika Tina Dožića i dizajn Nike Mihaljevića. Projekt je nastao u suradnji s grupom lokalnih umjetnika i ljudi različitih vještina, produkt umjetničkih šetnji, diskusija i radionica, u kojem su različiti glasovi i načini viđenja grada rezultirali tekstovima, crtežima i fotografijama koji se mogu pronaći u vodiču.

Promocija će u Booksi predstaviti proces koji je rezultirao publikacijom Lost in Zagreb, koja je dio niza alternativnih vodiča različitih europskih gradova (Maps of Copenhagen, nastao u suradnji Maj Horn i Signe Rom, 2012.), koji ciljaju istražiti različite socijalne slojeve I ekonomije gradova, kao i mapirati stvarnost migracija diljem Europe.

Lost in Zagreb bit će dostupan na različitim lokacijama od 26.10.2018.

Suradnici: Talal Abedrabbo, Tin Dožić, Marija Kamber, Mia Maraković, Jason Mulhausen, Wesam Al Obaidy, Zoulkefel Said, Shaema Al Zubaidy, Kasper Binzer
Prijevod: David Stanetti i Sanela Al Dilawi
Grafički dizajn: Niko Mihaljević


Povezano