Prijavite se na radionice u sklopu projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost”

Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ poziva osobe starije od 55 godina da se prijave na filmsku radionicu i radionicu pjevanja i glasa kroz koje će se tematizirati život na Trešnjevci.

Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavi bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Radionica pjevanja i glasa počinje 12.11. i održavat će se ponedjeljkom i srijedom od 10:00, dok filmska radionica počinje 13.11. i održavat će se utorkom i četvrtkom od 10:00. Sve radionice održavaju se u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16, 2. kat).

Filmska radionica uključuje vježbe pisanja, fotografije, snimanja i montaže. Polaznici će uz mentorsku podršku pripremiti scenarije te snimiti četiri kratka filma posvećena životu na Trešnjevci. Radionicu vode dramaturginja Jasna Jasna Žmak, fotografkinja i redateljica Ana Opalić te snimatelj i montažer Noah Pintarić.

Radionica pjevanja i glasa obuhvaća vježbe disanja, opuštanja, rad na vezi tijela i glasa i pjevanje, a vodi je pjevačica i vokalna pedagoginja Davorka Horvat. Na radionici će biti snimljena i glazbena podloga za kratke filmove.

Rezultati projekta bit će javno predstavljeni na završnoj izložbi te u formi knjige.

Prijave traju do 9. studenog, a prijaviti se možete putem e-maila tihana@voxfeminae.net, telefona 01 383 9656, mobitela 091 795 7005 ili osobno na adresi Ozaljska 93/II (uz prethodnu najavu).

Radionice su besplatne i namijenjene osobama starijim od 55 godina.

Pri prvom dolasku potrebno je donijeti osobnu iskaznicu.

Sve novosti možete pratiti na Facebook stranici Trešnjevački seniori.

Organizacija radionica sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.8.2018. do 17.11. 2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562.32 HRK.


Povezano