Predstavljanje kratkih dokumentarnih filmova Trešnjevačkih seniora

U sklopu projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” koji provodi Prostor rodne i medijske kulture K-zona, u periodu od studenog 2018. do studenog 2019. održana je filmska radionica namijenjena osobama 54+. Uz mentorsku podršku Jasne Jasne Žmak (scenarij), Ane Opalić (snimanje) i Noe Pintarića (montaža), polaznici i polaznice napisali su scenarije, održali brojna snimanja na terenu te montirali pet kratkih dokumentarni filmova koji tematiziraju zagrebački kvart Trešnjevku.

Nazivi filmova su:

  • Ja snimam film (teško)
  • Dragi Fedore, bok!
  • Priča o starim i novim kućama na Trešnjevci
  • Potok vrjedniji od ceste
  • Hendrix

Premijera filmova održat će se u četvrtak, 12. prosinca u 16:00 u Kaptol Boutique Cinema (dvorana 2 / Nova Ves 17).

Ulaz je slobodan.

Facebook event dostupan je ovdje.

Filmovi će uskoro biti dostupni online te na DVD-u!

Projekt je omogućio poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica te se inovativnim i participativnim radionicama bavio bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Organizacija događanja sufinancirana je u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a provodi se u razdoblju od 17.08.2018. do 17.12. 2019. Ukupna vrijednost projekta je 963.014,49 HRK, a iznos EU potpore je 818.562,32 HRK.


Povezano