Poziv na laboratorij feminističkog kazališta potlačenih

Centar za kazalište potlačenih POKAZ i Magdalene Herucine pozivaju sve žene i rodno varijantne osobe da se pridruže na laboratoriju feminističkog kazališta potlačenih!

Feminističko kazalište potlačenih je metodologija političkog kazališta koju je razvila i dalje razvija Barbara Santos s velikom svjetskom mrežom praktičarki kazališta potlačenih. Feminističko kazalište potlačenih istražuje rodno uvjetovane opresije i strategije borbe protiv njih, istovremeno njegujući feminističke principe kolektivnog pristupa, odgovornosti, brige i neprestanog osvještavanja i promišljanja vlastitih internaliziranih patrijarhalnih, heteronormativnih, rasističkih obrazaca.

Laboratorij feminističkog kazališta potlačenih nudi novu metodologiju kojom možemo podržati svoju borbu unutar postojećih feminističkih kolektiva, dobiti inspiraciju da naše radionice, susrete i prosvjede obogatimo estetskim elementima, te uz pomoć koje se možemo bolje povezati međusobno i sa svjetskom mrežom feministkinja koje koriste istu metodologiju. Metodološku strukturu dat će Josipa Lulić, dok ćemo sadržaj dijeliti i stvarati zajedno.

Laboratorij će se održati u prostoru Šesnaestice, Ozaljska 16, u subotu i nedjelju, 1. i 2. listopada 2022, od 10 do 17 sati.

Pošaljite mail s rečenicom dvije zašto ste zainteresirane i na ckp.pokaz@gmail.com do srijede, 28. 9. 2022. U mailu također navedite imate li neke specifične potrebe ili strahove vezane za radionicu – potreba za češćim pauzama, izoliranom prostorijom za odmor, audiodeskripcijom, prijevodom (na neki drugi jezik uključujući znakovni i jednostavni jezik) ili bilo što drugo. Ne možemo obećati da ćemo svim potrebama uspjeti izaći u susret, ali ćemo svakako napraviti sve što je u našoj moći da osiguramo što inkluzivniji prostor.

Nemamo u budgetu za ručak, pa u solidarnom duhu može svaka koja je u mogućnosti donijeti neki (veganski) prilog za zajednički obrok. Kava, čaj i voće će biti tamo! Radionica je besplatna. Napominjemo da prostor nije prilagođen kretanju osoba u kolicima (2. kat bez lifta).


Povezano