Poziv na čitateljsku grupu: tehnologija, priroda i društvo

Foto: UN Women, Joe Saade

U sklopu projekta EcoFem koji vodi Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR), održat će se čitateljska grupa na dan 29. svibnja 2023. u 18h u društveno-kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb).

U novoj čitateljskoj grupi u kojoj se bavimo ekofeminističkim pitanjima razgovarat ćemo o tehnologiji i njezinim razornim učincima na društvo i prirodu, s posebnim naglaskom na stavove i razmatranja Vandane Shive. Kroz razgovor želimo potaknuti i raspravu o odnosu teorije, aktivizma i svakodnevnog načina života koji polaze iz ekofeminizma. 

Ukoliko želite naučiti nešto novo i diskutirati o ekofeministčkim pitanjima, pridružite nam se!

Ovu grupu će voditi Karmen Ratković, koja je diplomirala povijest umjetnosti i filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Na Interuniverzitetskom studiju u Dubrovniku pohađala je doktorski studij Filozofija znanosti, na Central European University u Budimpešti pohađala je kurs Theories of Gender in Culture, te doktorski studij Gender Studies.

Predloženi tekst za čitanje je The Seeds of Violence. Ecofeminism, Technology, and Ecofeminist Philosophy of Technology koji možete naći na poveznici.

Zainteresirane osobe molimo da se prijave putem poveznice.


Povezano