Poco Loco dramska u Šesnaestici

Teatar Poco Loco od ove jeseni po prvi puta otvara dramske radionice s gostujućim likovnjacima, glazbenicama, plesačima, žonglerkama – za djecu i odrasle. Početak programa je u četvrtak, 7. listopada 2021. Radionice se održavaju u Društveno kulturnom centru Šesnaestica (Ozaljska 16, Zagreb).

Teatar Poco Loco je nezavisno, eksperimentalno i društveno angažirano kazalište, čiji se rad temelji na kontinuiranom istraživanju alternativnih pristupa dramskoj umjetnosti namijenjenoj mladima i djeci. Na pocoloco repertoaru je 8 nagrađivanih predstava za djecu i mlade te projekt Priča mi se priča s 27 više ili manje poznatih priča i bajki dramatiziranih na pocoloco način.

Posebnost pocoloco dramske je ta što će uz dramske pedagoginje i glumice Zrinku Kušević i Maju Katić, radionice voditi i gostujući umjetnici – suradnice i prijatelji Teatra Poco Loco – likovnjaci, glazbenice, plesači, grafoskoperke, klaunovi, žonglerke … Bit će to najšarenija dramska radionica u gradu!

Naime, Teatar Poco Loco najpoznatiji je po specifičnom načinu pripovijedanja bajki u kojem se isprepliću gluma, glazba i likovnost. Stvarajući jednu po jednu priču, širio se broj poco loco suradnika: glazbenika koji sviraju sve instrumente koji postoje u orkestru, ilustratorica koje naslikaju svako biće iz bajke koje možete zamisliti i glumaca koji u čas postaju Crvenkapica, vještica ili mali praščić. Neki od njih su i klaunovi, neki majstori grafoskopa, a neki žongleri. Polaznici radionica imat će priliku upoznati mnoge umjetnike koji će u goste dolaziti jednom mjesečno!

Predškolsku i školsku skupinu vodit će, uz gostujuće umjetnike, glumica Zrinka Kušević, nekima poznato lice s malih ekrana, a nekima iz pocoloco bajki: tu se igrala raznih princeza, vila, maćeha, a i djedova što čupaju repu. Uz glumu, jako voli i pjevati, pa će se njeni polaznici sigurno susresti i sa kazališnim songovima.

Grupu odraslih vodit će Maja Katić, glumica koja se još kao dijete zaljubila u kazalište i njegovu moć i čaroliju. U predstavama i pocoloco pričama najčešće je pripovjedačica jer jako voli slušati, a i stvarati priče. Uz dramske igre i vježbe povest će skupinu u svijet mašte, priče, smijeha, i odmaka od svakodnevnog i običnog. Dva sata tjedno možete biti netko drugi, proživjeti nove situacije, boje i mirise. Tu se ništa ne mora, a sve se može. Tu zamišljate, osjećate, okrećete se sebi, promatrate druge.

A ako se pitate – zašto uopće dramska, evo i pocoloco odgovora. Zato jer na dramskim radionicama, dok se igramo i maštamo, učimo o tome kako biti i raditi u grupi, kako slušati tuđe ideje i tražiti prostor za svoje. Tražimo koncentraciju (vlastitu ali i grupnu), vježbamo imaginaciju, istražujemo svoju maštu i kreaciju. Izmišljamo priče i kako ih prenijeti iz ideje u scenski prikaz. Učimo stajati na sceni, kretati se, izražajno govoriti. Učimo poštovati i osluškivati druge, zamišljati postojeće i nepostojeće stvari, bića, situacije. Upoznajemo glumice, likovnjake, glazbenice, plesače, klaunove, akrobatkinje… Otkrivamo svoju kreativnost, družimo se i učimo zajedno!

Program će se održavati ČETVRTKOM, od 7. listopada 2021. do 9. lipnja 2022. godine prema slijedećem rasporedu:

predškolci (5 i 6 godina) – od 17.30 do 18.30
školarci (7-10 godina) – od 18.30 do 20.00
odrasli (20+) – od 20.00 do 21.30

Cijena programa je 1.800 kn za predškolce (9 mjesečnih rata po 200 kn), te 2.250 kn za školarce i odrasle (9 mjesečnih rata po 250 kn).

Više informacija i prijave na pocoloco.rezervacije@gmail.com, 099 649 6048.

Požurite s prijavama jer su grupe male i brzo se popunjavaju!Povezano