Osnovna radionica šivanja na mašini u Šesnaestici

Brijem Da Šijem vas pozivaju da im se za vikend, 27. i 28. travnja, pridružite na Osnovnoj radionici šivanja na mašini koja će se zadnji put prije ljetne pauze održati u Društveno-kulturnom centru Šesnaestica. U subotu se radionica održava od 16 do 20 sati, a u nedjelju od 9 do 12 sati.

Na radionicu se mogu prijaviti potpuni početnici i početnice ili pak oni koji nisu sigurni da su dovoljno upoznati s vlastitom šivaćom mašinom. Na radionici ćete naučiti osnove rada na mašini, kako uvući konac, što je bobin, a što cvikalica. Upoznat ćete se s osnovama materijala i saznati kako krojiti i s lakoćom sašiti vlastitu platnenu torbu. Učit će se i kako napraviti elegantan porub koji se može primijeniti u najrazličitije svrhe. Po završetku radionice, osim stečenog znanja, sa sobom kući nosite i platnenu torbu!


Koncept radionice Brijem Da Šijem proizašao je iz želje da se razvije sustav vrijednosti svakog pojedinca/ke kroz društveno koristan rad za cijelu zajednicu. Edukacijom šivanja polaznici/e se potiču da na kreativan način izraze svoje vještine i sposobnosti kojih možda do tada nisu ni bili svjesni/e. Sve što je potrebno je volja i želja da stvorite nešto novo od običnog/neobičnog komada tkanine.

Pribor koji je potreban za sudjelovanje na radionici: 
– ispravna šivaća mašina (ukoliko vam je potreban servis možete se javiti na mail za kontakt vrlo povoljnog majstora) 
– krojački metar
– pribadače
– obična olovka ili kreda
– škare
– konac u boji koji želite

Voditeljice radionica:

Jasminka Fuchs – Mama blizanki, zaljubljena u svoj hobi izrade jastuka za meditaciju i yoga dodataka. Oslikava mandale tehnikom točkanja i podučava druge u tome.

Melina Marelja – dizajnerica po struci i životnom pozivu više od 20 godina, vlasnica KON2RE studija koji se bavi istraživanjem svih sfera dizajna i pomicanjem granica/oblika s trenutnim fokusom na modni dizajn i dodatke.

Cijena radionice iznosi 500 kuna, a u cijenu su uključeni svi tekstilni materijali potrebni za šivanje.

Prijaviti se možete na e-mail brijemdasijem@gmail.com.

Više informacija o radionici možete potražiti na Facebook stranici događanja.
Povezano