Josipa Bubaš: Uranjanje #2

Queer Zagreb sezona 2020. predstavlja trosatnu iteraciju interaktivne instalacije Josipe Bubaš – Uranjanje#2!

Uranjanje je zamišljeno kao iščitavanje kodova tijela povezanih uz društvene i energetske silnice bivanja ženom, postavljanje pitanje što uopće ta definicija podrazumijeva i kako se kreira i rekreira. Sedam video i tri audio materijala naizmjence se aktiviraju, neki u odnosu na publiku, neki u unaprijed određenim razmacima, tvoreći sustav podražaja, svojevrsnu mrežu unutar koje se odvija izvedba u trajanju.

Koreografski se izvedba temelji na svojevrsnom “uranjanju” u prostore tijela, predverbalnih zapisa i kodova, prihvaćanju, razumijevanju i sporazumijevanju unutar tijela, entiteta i identiteta. Pokušaj je to da se na površinu prizovu neverbalni narativi pohranjeni duboko, da se prepišu i ponovo ispišu poveznice, prekodiraju kodovi, shvate mehanizmi, doživi punoća, širina i pulsacija trajnoga u prolaznom i autentičnog u naučenom. Komunikacijom pokreta i slika stvara se mreža nelogičnosti, slučajnosti, međusobnih utjecaja, prolaska različitim prožimajućim poljima, koja se međusobno nadopunjavaju i poništavaju.

Ulaz je slobodan, u sklopu inicijative „Umjetnost dostupna svima“.

Broj posjetitelja u zatvorenom prostoru izvedbe je ograničen. Svoj dolazak najavite slanjem osobnih podataka na: udrugadomino.marketing@gmail.com.


Povezano