Izložba Ivane Papić i poziv na sudjelovanje u novom izdanju Kustoske škole

Otvorenje izložbe Ivane Papić “Berlin obećani grad – izvještaj iz call centra” održat će se u četvrtak, 1. listopada 2020. u 20 sati u Galeriji Multimedijalnog kulturnog centra, Dom mladih Split, Ulica slobode 28.

“Berlin obećani grad – izvještaj iz call centra” je opsežan umjetničko-istraživački projekt u okviru kojeg je Ivana Papić intervjuirala dvadesetak bivših i sadašnjih radnika call centra u Berlinu, agenata i menadžera, mahom mladih i obrazovanih međunarodnih iseljenika. U postavu izložbe protagoniste, koje povezuje posao u call centru u Berlinu, upoznajemo krećući se stanicama instalacije gdje kroz uredske telefone osluškujemo fragmente njihovih života kao slučajni prolaznici u podzemnoj željeznici. Stanice, odn. poglavlja s kratkim pričama prate njihov dolazak u Berlin, rad u call centru i mehanizme opresije s kojima se bore, njihovo poimanje „doma“, i na koncu planove za budućnost.

Kao popratni program izložbe održat će se još jedna KUSTOSKA ŠKOLA u organizaciji udruge Mavena 2. i 3. listopada 2020. u Beton kinu. Ovogodišnja tema Kustoske škole je „Kad jednom odeš, uvijek si stranac“ – istraživački projekti ekonomskih i političkih migracija u suvremenom društvu.

PROGRAM KUSTOSKE ŠKOLE:

2.10.2020. 

17 h Razgovor s Ivanom Papić, autoricom projekta “Berlin obećani grad-izvještaj iz call centra”

19 h Predavanje „MIGRACIJA / MIGRACIJE, iz perspektive umjetničke intervencije u javni socijalni prostor“ – Kristina Leko, predavačica na Institutu za umjetnost u kontekstu Umjetničkog sveučilišta u Berlinu (Institut für Kunst im Kontext, Universität der Künste Berlin)
 
3.10.2020.

17 h Predavanje „Gradovi izbjeglica / Planet gastarbajter“ Ana Dana Beroš

19 h Radionica s polaznicima i podjela zadataka
 
Kako biste se prijavili za Kustosku školu potrebno je ispuniti OBRAZAC najkasnije do četvrtka, 1.10. u 23:59. Kustoska škola besplatna je za polaznike_ce.


Povezano