Izložba “Grijesi CESI” u Čitaonici Kustošija

Foto: Nina Đurđević

Izložba predstavlja višegodišnji rad i zalaganje Centra za edukaciju, savjetovanje i istraživanje (CESI)  na područjima rodne ravnopravnosti, ženskih i ljudskih prava, socijalne pravde, jednakih mogućnosti u svijetu rada, prevencije nasilja u adolescentskim vezama, seksualnih te reproduktivnih prava žena.

Također važna je djelatnost CESI-ja u poticanju senzibilizacije hrvatskog društva na značajnost rodne problematike. Tako je zamjetno zalaganje CESI-ja na području angažmana žena u politici, rodno osviještenog obrazovanja, rodno osviještenih medijskih sadržaja te zagovaranja na polju rodno osviještenih politika u Hrvatskoj i Europskoj Uniji.

Rad CESI-ja predstavljen ovom informativnom izložbom odnosi se na niz njihovih kampanja, zagovaračkih akcija, raznih oblika aktivizma te na savjetovanje i educiranje ranjivih skupina, kao i na njihovu istraživačku djelatnost važnu za prepoznavanje i razumijevanje navedenih problema hrvatskog društva.

Na izložbi su se mogle razgledati fotografske i tiskovne materijale na temu rada i djelovanja CESI-ja te publikacije, plakate i memorabilije koji predstavljaju njihov istraživački i aktivistički angažman. Također, podignete li slušalicu zelenog informativnog telefona moglo se poslušati što sve CESI radi ili se o njihovu radu možete informirati kroz kratke video uratke.

Autorice izložbe su novinarka i književnica Antonela Marušić te fotografkinja Nina Đurđević.

Izložba je izvorno predstavljena u sklopu 12. VoxFeminae Festivala.


Povezano