Filmska večer u Šesnaestici: Tišina razara

VoxFeminae organizirao je filmsku večer u Šesnaestici 13.12.2019., tom prilikom posvećenoj pobjedničkom filmu 12. Vox Feminae Festivala ‘Tišina razara’ (‘Silence Is a Falling Body’).

Dokumentarno-igrani film ‘Tišina razara’ priča je o Jaimeu i njegovom životu u ormaru, nastao na temelju snimki koje je redateljica i njegova kći Agustina Comedi pronašla nakon očeve smrti. Shvativši da je njezin otac vodio život s kojim nije upoznata, Agustina se upustila se u avanturu rekonstruiranja snimki koje postavljaju brojna pitanja o seksualnosti, želji, obitelji, slobodi i politici.

Na ceremoniji zatvaranja 12. VFF-a redateljica Lana Kosovac, snimateljica Ana Opalić i novinarka Barbara Matejčić upravo su ovaj film zbog hrabrosti oko teme o kojoj progovara: tajnom gej životu muškaraca koji je desetljećima živio u patnji i skrivao svoju seksualnu orijentaciju od najbliže obitelji – uključujući vlastitu suprugu i djecu.

Posebno ovom prilikom prostor Šesnaestice bio je ukrašen izložbom ‘Djevojke’ koja tematizira pogled na djevojaštvo kroz objektiv fotoaparata.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa

Povezano