Filmska večer u Šesnaestici: Tišina razara

VoxFeminae poziva vas na posljednju ovogodišnju filmsku večer u Šesnaestici, ovom prilikom posvećenoj pobjedničkom filmu 12. Vox Feminae Festivala ‘Tišina razara’ (‘Silence Is a Falling Body’).

Dokumentarno-igrani film ‘Tišina razara’ priča je o Jaimeu i njegovom životu u ormaru, nastao na temelju snimki koje je redateljica i njegova kći Agustina Comedi pronašla nakon očeve smrti. Shvativši da je njezin otac vodio život s kojim nije upoznata, Agustina se upustila se u avanturu rekonstruiranja snimki koje postavljaju brojna pitanja o seksualnosti, želji, obitelji, slobodi i politici.

Ako kojim slučajem niste bili u mogućnosti pogledati film prilikom 12. VFF-a, evo odlične prilike da nadoknadite propušteno i sami/e se uvjerite zašto je baš ovaj film od strane žirija nagrađen kao jedan od najboljih filmova festivala. Naime, na ceremoniji zatvaranja ovogodišnjeg VFF-a redateljica Lana Kosovac, snimateljica Ana Opalić i novinarka Barbara Matejčić upravo su ovaj film zbog hrabrosti oko teme o kojoj progovara: tajnom gej životu muškaraca koji je desetljećima živio u patnji i skrivao svoju seksualnu orijentaciju od najbliže obitelji – uključujući vlastitu suprugu i djecu.

Ulaz na program je besplatan. Bit će grickalica i sokova, a na vama je samo da se udobno zavalite u naše jastučiće i uživate u projekciji koja kreće u 19h!

Pridružite nam se i ranije jer vrata Šesnaestice otvorena su već od 18h, a posebno ovom prilikom prostor ćemo ukrasiti izložbom ‘Djevojke’ koja tematizira pogled na djevojaštvo kroz objektiv fotoaparata.

Više informacija o događanju možete potražiti na Facebook stranici eventa

Povezano