‘Burnout Aid’ – predstavljanje radionica za prevenciju burnout-a u nevladinom sektoru

Termin „burnout“ ili sagorijevanje na poslu  većini ljudi je dobro poznat, znamo kako izgleda i kakve posljedice ima, znamo da trebamo više brinuti o sebi, ali često nemamo dovoljno resursa za aktivno suočavanje s tim problemom. Ovaj pojam često se veže uz različita pomagačka zanimanja, dok se rijetko govori o burnout-u u nevladinom sektoru. S druge strane, u samim nevladinim organizacijama (NVO) često je sveprisutan mit kako  je burnout u opisu posla i podrazumijeva se.

Udruga K-zona sudjeluje u međunarodnom projektu ‘Burnout Aid’ zajedno s još dvije organizacije, City of Women iz Slovenije i Cuture Shock Foundation iz Poljske.

Do sada je sastavljen izvještaj o pregledu literature o ovoj temi, provedeno je kvalitativno istraživanje (link) u kojem je sudjelovalo po 5 organizacija i po 5 stručnjakinja iz Poljske, Slovenije i Hrvatske, osmišljeni su i testirani scenariji radionica za osobe zaposlene u NVO te je trenutno u fazi testiranja upitnik o burnoutu u NVO za organizacije i pojedince. 

Na ovom događaju prezentirat ćemo do sada provedene aktivnosti, s naglaskom na predstavljanje scenarija radionica osmišljenih s ciljem prevencije i nošenja s burnout-om i primjenu odabranih aktivnosti.

Događaj je namijenjen osobama koje djeluju unutar različitih NVO i omogućava informiranje i podizanje svijesti o problemu burnout-a, razmjenu iskustava, prepreka u suočavanju s burnout-om i mogućih rješenja te stjecanje boljeg uvida u funkcioniranje nas samih i organizacije unutar koje djelujemo.

Događaj će se održati u petak 26.11.2021., od 10.00 do 16.00 sati; u prostoru Šesnaestice, Ozaljska 16, Zagreb. Broj osoba će biti ograničen. Moguće je sudjelovati u cijelom događaju ili u jednom odnosno dva od tri bloka aktivnosti. 

Okvirni raspored aktivnosti:

10.00-10.30 – Okupljanje

10.30-12.00 – Predstavljanje scenarija radionica za prevenciju i nošenje s burnoutom i upitnika samoprocjene za osobe i organizacije “Burnout Aid” projekta

12.00-12.30 – Pauza

12.30-14.00 – Radionica na temu mitova o burnout-u i stresnih situacija na poslu

14.00-14.30 – Pauza

14.30-16.00 – Radionica na temu organizacije vremena i brige o sebi

Prijave su moguće do 23.11.2021. preko obrasca na sljedećem linku:

https://forms.gle/zFdGm7PHWgovJN9W6

Voditeljice: Gabrijela Ivanov i Marina Milković

U mogućnosti smo pokriti putne troškove dolaska na radionicu.  

Ovaj događaj zahtijeva EU digitalnu covid potvrdu. 

Detaljnije o projektu pronađite na https://burnout-aid.eu/

Za više informacija i dodatna pitanja kontaktirajte nas na gabe@voxfeminae.net


Povezano