2. Mediteranski ženski festival

Nakon uspješnog prvog izdanja festivala, udruga Domine priprema 2. Mediteranski ženski festival, kojem su ciljevi promocija aktivizma, ženskih prava, ženske umjetnosti i stvaralaštava.

Glavna tema ovogodišnjeg MedFemFesta, koji će se odvijati od 02. listopada do 10. listopada, je ženski rad u vremenu krize i nevidljivost žena u javnim prostorima Grada.

Program festivala je u potpunosti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji, stoga će se veliki dio odvijati online.

Festival otvara javna akcija ”Radnice Mediterana, gdje su vaša prava?” koja započinje u petak, 2. listopada u 18:00 sati ispred udruge Domine (Bosanska 4), odakle će započeti šetnja gradom i posjet mjestima značajnim za ženski rad. “Na ovaj način želimo odati počast ženi radnici, upozoriti na neregulirane radne uvjete, izloženost žena diskriminaciji na radnim mjestima te na potplaćenost žena. U godini kada se obilježava 25 godina od donošenja Pekinške platforme za zajedničko djelovanje k ravnopravnosti žena i muškaraca, želimo naglasiti da je područje ekonomskog osnaživanja predispozicija za postizanje pune ravnopravnosti žena i muškaraca u javnom i privatnom životu,” navode organizatorice.

Festival završava 10. listopada, na godišnjicu smrti splitske heroine Palmine Piplović, otkrivanjem murala posvećenog upravo njoj. Otkrivanje je predviđeno u 12:00 sati u Palminoj 3 (Varoš). Nakon prošlogodišnjeg murala posvećenog Zdravki Krstulović, ovime u splitski javni prostor ulazi još jedno žensko lice.

Još neke od stvari koje vas očekuju na festivalu su online filmske večeri vezane uz ženski pokret, žene i rad i jednakost plaća, webinari i online konferencija.

Iz programa izdvajamo prikazivanje filma, pobjednika Pula Film Festivala, Tereza37. Scenaristica filma, dobitnica Zlatne arene za najbolji scenariji i glavna glumica, je splitska glumica Lana Barić, a film će se prikazati 9. listopada u Beton kinu u 18:00 sati.

Više informacija pronađite na Facebook stranici događaja i Instagram profilu festivala.


Povezano