Objavljeno

‘We Can Do It’ – Revolucija u svijetu piva

FemAle tim

Nakon što su joj već nebrojeno puta rekli da je pivo koje želi pretamno i prejako za nju, Rebecki Singerer bilo je dosta. Priključila se grupi istomišljenica udruženima pod nazivom FemAle kako bi lansirale prvo švedsko pivo koje rade žene.

Flaširano svijetlo pivo ‘We Can Do It’, ovih se dana pojavilo u prodavaonicama diljem Švedske, a naziv i vizualni identitet vuče od Rosie the Riveter, kreacije američke propagande iz Drugog svjetskog rata, koja je postala simbol ženske snage na radnom mjestu.

FemAle je pokrenula Elin Carlsson koja naglašava da ‘We Can Do It’ nije žensko pivo, već pivo koje rade žene, a mogu ga konzumirati svi, a i bit same ideje je ravnopravnost.

‘We Can Do It’ je osmislila Felicia Nordstrom, koja je FemAleu pristupila frustrirana komentarima muškaraca koji su podcjenjivali njezino poznavanje piva. Ubrzo je osmišljen recept, a uz pomoć lokalne nezavisne pivovare Ocean proizvedeno je 1,600 litara piva.

FemAle  uspješno je ostvario ono što su veliki proizvođači pokušali malim bočicama i voćnim okusima, pristupiti ženskom tržištu. [Ž.V.] TheGuardian


Povezano