Objavljeno

Vox Leksikon #04 – Od metalke do modne blogerice

U novom izdanju Vox Leksikona razgovaramo s modnom blogericom Anom Karadžole!  

 

Predstavi se ukratko našim čitateljicama i čitateljima!

Bok, ja sam Ana! Studiram kroatistiku i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme pišem modni blog (Psycho Couture), bavim se sportom i jogom te šminkam.

Kakvi su bili tvoji dojmovi iz srednje škole?

Srednja škola mi je bilo vrijeme glazbenog i modnog eksperimentiranja i rasta. Tada sam počela slušati metal i kroz naredne 4 godine sam iskristalizirala svoj glazbeni ukus. Išla sam u 4. gimnaziju gdje nije bilo mnogo “metalaca” tako da sam bila “crna ovca”, no imala sam velik krug prijatelja s kojima sam dijelila mnoge zajedničke afinitete. Bilo je to veoma zabavno razdoblje.

Kako najlakše ‘opstati’ u srednjoj školi?

Mislim da je bitno u tom trenutku imati obrazovanje na prvom mjestu. Nisam bila odlikaš, prolazila sam s vrlo dobrim, no uvijek sam gajila zanimanja za opću kulturu, umjetnost i glazbu, što mi je kasnije dosta pomoglo na prijemnom ispitu i upisu na fakultet. Važno je naći balans između discipline i zabave. 🙂

Kao jedna modna blogerica, što bi preporučila srednjoškolkama i srednjoškolcima u vezi njihovog modnog izričaja?

Ja se modno i dalje razvijam tako da mislim da je jako bitno stalno se igrati i tražiti. U srednjoj sam gajila “metalski” i alternativni modni izričaj; kada gledam unazad malo mi to sve smiješno izgleda, no, u tom trenutku mi je to bilo super. Mislim da je važno ne opterećivati se time što okolina misli nego se voditi onim što se tebi sviđa i nositi ono u čemu se osjećaš ugodno.

Postoje li  neke odjevne kombinacije s kojima u srednjoj jednostavno ne možeš fulati?

Traperice, majice i starke/tenisice/marte – s time se ne može fulati i primjereno je za školu. 😀 Ljeti slatke haljinice u kombinaciji sa starkama, na primjer. Dečki – cargo hlače, tenisice i majice s fora printovima.

Postoji li neki teen film koji te inspirirao da započneš svoju karijeru modnog bloganja?

Ne baš da me potaknuo na modni blog, ali jako volim filmove sa sredine/kraja 90-ih, npr. Hakeri, Fight Club, K-pax, American Beauty, Matrix, The Fitfth Element i mnogi drugi.

Kako s tankim novčanikom održati svoj individualni modni izričaj? 

High street dućani poput H&M-a su uvijek dobra destinacija za jeftinu odjeću, no super su i buvljaci, ako ste više za vintage i jedinstvene komade odjeće. Ja sam u srednjoj dosta posjećivana hrelić na kojem se može naći super jeftine odjeće, samo se treba malo više kopati. 

I za kraj, što bi preporučila mladim čitateljicama i čitateljima da steknu pozitivniju sliku o svom fizičkom izgledu?

Važno je shvatiti da trebate voljeti sebe, naći neke stvari koje vam se sviđaju na sebi i njih isticati. Na stvarima koje vam se ne sviđaju, uvijek možete poraditi!

Više fotki i modnih savjeta potražite ovdje. 🙂


Povezano