Objavljeno

Mix Feminae – Što pokloniti frendici feministkinji?

Da je feminizam popularan i u modi svjedoči nagli porast odjevnih predmeta, ali i modnih dodataka koji su namijenjeni upravo ženama i djevojkama koje žele sitnim detaljima istaknuti svoja feministička stajališta i poglede na svijet.

Glumice i producentice serije ‘Girls’, Lena Dunham i Jenni Konner, prepoznale su potencijal feminizma u modnoj industriji i pokrenule medijsku tvrtku Lenny. U sklopu kampanje je ove godine otvoren i on-line dućan na kojemu možete pronaći nekoliko interesantnih i jedinstvenih proizvoda. Među njima se nalaze i artističke naljepnice za nokte oslikane malim deco crtežima sisa, vagina i guzica, koji su dovoljno apstraktni da vam sačuvaju radno mjesto, a opet dovoljno kul da ih isfurate kao stejtment.

Ove naljepnice su samo jedan od deset proizvoda koje možete pronaći na on-line dućanu tvrtke Lenny, a svima im je zajednička razigrana sklonost feminizmu i vrlo pristupačne cijene.
Među ostalim proizvodima nalaze se prišivci za djevojke i žene koje bi svoje stavove radije istaknule na spitkama ili ruksacima, feministički baner koji možete okačiti na ulazna vrata u svojoj sobi u studentskom domu ili umjesto navijačkog šala staviti na stražnji prozor svog auta, ali i keramičke ženodržalice za mirisne štapiće.

Da feminističku žeđ prilikom kupovine modnih dodataka ne moraju nužno gasiti samo ženske ikone Hollywooda dokazuje i brand The Pulp Girls koji na svom instagram profilu nudi pravi mali raj za ljubiteljice pop-arty naljepnica, naušnica, čarapa, bedževa, vesti i torbica s motivima Buffy ubojice vampira, Dosjea X, ružičastih Flaminga, gologuzih plivača, raznih prehrambenih proizvoda i zapravo svega što vam uglavnom pada na pamet usred emotivno ili intelektualno zahtjevnijih situacija u životu.

Neobičnu ponudu nakita možete potražiti i na službenoj stranici dizajnerice Lili Murphy-Johnson, koja je iznervirana stigmatizacijom menstruacije odlučila posvetiti liniju nakita upravo menstrualnom ciklusu. U njenoj kolekciji tako možete pronaći razno prstenje koje bismo teoretski mogle opisati kao žarkocrvene cvijetove, broševe krvave-mrlje koje možete zakačiti na haljine i košulje u području svojih guzova, ali i na gaćice (ukoliko preferirate u ležernijem stilu izraziti svoje mišljenje o cenzuri koja se objeručke drži za vašu menstruaciju) ili narukvice s kojih vise minijaturni zlatni tamponi, ulošci i dezodoransi.

Ukoliko ova ponuda ne uspije zadovoljiti feminstičku buntovnicu u vama, oko možete baciti i na brand PenelopiJones koji je najveći dio medijske pozornosti pridobio fotografijom na kojoj američka feministkinja i aktivistkinja Gloria Steinem nosi prsten u obliku klitorisa.

Na njihovoj stranici možete pronaći prstene-klitorise koji bi vašoj koktel haljini na poslovnom božićnom domjenku mogli dati final touch.

Ako prilikom takvih domjenaka više pažnje poklanjate torbicama, svakako ne propustite baciti oko na Pussy Pouch, vaginalizirane torbice Rachel Feinberg koje, osim što neporecivo privlače pažnju, destigmatiziraju vagine svih boja, oblika i veličina, što vam osim specifičnog modnog izričaja u svečanim prigodama daje i aktivističku notu.

Za one koje svoje feminističke novce žele potrošiti na nešto komercijalnije modne dodatke, stranica Feminist Apparel nudi čitav spektar aktivističkih natpisa i ilustracija printanih na majicama, torbama i maskama za mobitele, ali iskreno se nadamo da ste do sada klikanjem na neki od prethodnih linkova zapele u bespućima feminističkog interneta.

Ukoliko pronađete štogod bizarnije, do share with us.


Povezano