Objavljeno

Teen Blitz #01 – Glazbena apokalipsa, djevojke!

Naše prvo izdanje teen vijesti posvećeno je glazbi! Zaključila sam da je ljepše tjedan završiti u veselom tonu pa sam preskočila sve aktualne scenske ozljede i nezgode i izabrala hrpu novotarija koje sam zadnje vrijeme pjevušila pod tušem.

Za početak par bitnih informacija! Björk je nedavno povukla svoj novi album Vulnicura sa Spotifya.

“Radiš na nečem dvije godine i onda – evo izvolite, besplatno je. Nije stvar u novcu; radi se o poštivanju nečije vještine i ogromne količine truda,” istaklnula je Björk.

Kada ne dejta Roberta Pattisona, FKA Twigs, zamislite, radi kojekakve genijalne stvari. Twigs je nedavno surađivala s Danielom Wolfeom na njegovom filmu Catch Me Daddy. U filmu se pojavljuje scena u kojoj junakinja (koju glumi Sameena Jabeen Ahmed) pleše uz kultnu pjesmu “Land” Patti Smith. Inače plesačica i koreografkinja, Twigs je odgovorna za režiju. 

Kim Gordon je ovog tjedna objavila dugo iščekivane memoare Girl in a Band. Knjiga prati bend Sonic Youth od ”njegova djetinjstva do danas” i propituje prije svega značenje i značaj partnerstva te postavlja pitanje što se događa kad se partnerstvo raspadne.

Krećemo na nova izdanja!

Zabilježite u svojim kalendarima 3. ožujka jer tada konačno izlazi novi album Purity Ringa! No, ako ste previše znatiželjnie, možete ga streamati ovdje.

Također, nikako nemojte da vam promakne noci spot za njihovu pjesmu “bodyache”. Spot je inače režirala strašna Renata Raksha koju ste dosad moglie zamijetiti u creditsima spotova St. Vincent i Brooke Candy, a surađivala je i s uskoro super popularnim elektronskim duom 18+.

Novu pjesmu nedavno je objavila i omiljena PC music glazbenica Hannah Diamond. Fact je pjesmu opisao kao digitalnu žvakaću. Da se ovome nema baš niša za dodati, uvjerite se samie! 

Scarlet Johansson se ponovno okušala u glazbenim vodma i (nasreću?) odustala od Tom Waitsa te zajedno s Este Haim osnovala bend The Singles. Djevojke su zasad izbacile jednu pjesmu, “Candy”. Jako pop i jako catchy! <3

https://www.youtube.com/watch?v=zes_ZPnSzyg

Što se tiče nadolazećih albuma, svakako s nestrpljenjem očekujte novo izdanje norveške glazbenice Jenny Hval. Album izdaje etiketa Sacred Bones, a naslovljen je Apocalypse, girl! Meni se ovo čini jako uzbudljivim, a ako vas nisam uvjerila, predlažem da pogledate teaser!

Svoj novi album How Big How Blue How Beautiful nedavno je najavila i Florence and the Machine i to pjesmom “What Kind of Man”. Vjerujem da vam je pjesma dosad iskočila u nekom newsfeedu pa zato predlažem da poslušate remix Nicolasa Jaara.

Da bi svima srce bilo mjestu, za kraj malo gitara! Teško da vam je dosad uspjelo promaknuti da su Sleater-Kinney objavile novi album, no možda niste uhvatilie njihov najnoviji spot za pjesmu “New Wave”. Mene album nije pretjerano oduševio (mada mi je drago da su se djevojke opet okupile<3<3), ali je spot odličan! Pogotovo ako volite Bob’s Burgers 😀

I dalje inspirirani Kalifornijom, svoj novi album najavili su i Best Coast i to singlom “California Nights”. Pogledajte video!

Novu su pjesmu na svoj youtube račun nedavno apludale i Warpaint. Radi se o pjesmi “No Way Out (Redux)” koju su djevojke dosad izvodile uživo, no najavile su da je ona prva u nizu novih stvari koje planiraju izdati ove godine. Jedva čekamo!

Završavam ako ne s najboljim, onda sigurno s najzabavnijim spotom u ovom pregledu. Svoj novi album Soko izdaje idući tjedan, a za ovu je pjesmu izjavila da je inspirana njezinim djetinjstvom.

“Radi se o razdoblju u kojem nemaš razvijene komunikacijske vještine i u kojem svoju tugu izražavaš plakanjem i bijesom jer odrasli ne mogu jednostavno na miru saslušati tvoje osjećaje.”


Povezano