Objavljeno

Sky Ferreira progovorila protiv online mizoginije i nasilja

Mlada američka pjevačica Sky Ferreira progovorila je o mizoginiji i verbalnom nasilju s kojim se susreće na društvenim mrežama. U postu na svojoj Facebook stranici napisala je da zlostavljanje s kojim se svakodnevno susreće na internetu smatra iznimno iscrpljujućim i da želi potaknuti ljude da prijavljuju pogrdne i uvredljive sadržaje, prenosi NME.

“Iscrpljuju me ljudi koji mi govore kako bi trebala izgledati i kako bi se trebala ponašati ako želim biti ‘pop zvijezda’ i to što misle da mogu svakodnevno govoriti odvratna i (seksualno) uvredljiva sranja na internetu. Ne pišem samo o sebi, jer se gotovo svaka osoba suočava s time. Šteta, jer sada osjećam da se ne mogu povezati i direktno komunicirati sa svojim istinskim obožavateljima. Nisam zbrkana, nisam ovisnica, nisam drolja ili kuja“, napisala je i dodala:

„Nedavno sam blokirala jednu osobu zbog toga što me konstantno uznemirivala i ismijavala seksualno zlostavljanje koje sam proživjela … o čemu sam govorila javno kako bi pokušala pomoći drugima”.

“Ako primijetite govor mržnje i uvredljive komentare, molim vas, prijavite ih ili izbrišite. Mislim da je to jedini način da smanjimo učestalost takvih pojava. Koristite internet kako biste se povezali s drugima i učili. Pokažite i širite suosjećanje, zaključuje Ferreira u svom postu. [V.U.]


Povezano