Objavljeno

Šest žena u STEM-u koje vrijedi pratiti na Twitteru

Kroz zanimljivosti iz svijeta znanosti, tehnologije, inženjerstva i matematike, sažete u 140 znakova, grupa vrsnih inženjerki putem Twittera promoviraju i populariziraju svoje zanimanje među mladim ženama.

Ako ste profesionalno vezani za jedan od ovih sektora ili vas tek zanimaju fotografije novih čuda tehnologije, novosti iz nuklearne medicine i zoologije ili pak neobične i smiješne znanstvene činjenice svakako biste trebali postati njihov follower.

Dr. Lucy Rogers

Članica ImechE-a (The Institution of Mechanical Engineers), autorica i tzv. spacetweepica (Twitter grupa zaljubljenika u svemir), tvita o stvarima koje je naučila taj dan, svijetu ovaca te daje najbolje razloge zašto postati inženjer/ka. Slijedite ju zbog genijalnih savjeta i zabavnog pogleda na život u svijetu znanosti.

Elena Rodriguez-Falcon

Profesorica mehaničkog inženjerstva na Sveučilištu Sheffield, Rodriguez-Falcon tvita o radu svojih studenata, budućnosti inženjerstva i načinima kako privući što više žena u to polje.

Dr. Heather Williams

Postanite sljedbenik ove više medicinske fizičarke u Manchester Hospitals i direktorice organizacije Science Grrl zbog tvitova o nuklearnoj medicini, ženama u STEM-u i čarima gorgonzole.

Roma Agrawal

Poznata kao suradnica u izgradnji londonskog Sharda, sudionica u kampanji Leading Ladies Marks & Spencera i predavačica na TEDx-u, Agrawal je jedna od najaktivnijih inženjerki na Twitteru. Ako vas zanimaju fotografije najnovijih čuda inženjeringa i slični tematski selfieji, onda bez razmišljanja postanite jedan od njezinih Twitter pratitelja.

Chi Onwurah

U tvitovima laburističke zastupnice Newcastle Centrala i energične promotorice žena u inženjerstvu miješaju se znanost, politika i plastični dvorci za skakanje.

Oona Räisänen

Ako ste ludi za električkim inženjerstvom ili emojima, ne propustite tvitove ove hakerice i velikog fana vintage tehnologije.


Povezano