Objavljeno

Šest koraka za uspjeh poduzetnica

Melissa Pickering, osnivačica tvrtke iCreate to Educate, podijelila je savjete kako izgraditi uspješnu tvrtku i iskoristiti resurse koji su vam dostupni.

„Čitajući literaturu o ženama u poduzetništvu, primijetila sam kako se redovito navodi da žene imaju manjak samopouzdanja za razliku od muškaraca u tom području,“ navela je.

Čitajte kako se poduzetnice mogu boriti protiv manjka samopouzdanja i biti uspješne u nastavku:

1. Iskoristite pristup mentorima i stručnjacima. Povežite se sa stručnjacima u poduzetništvu i određenom području jer kroz njihove savjete i uvide mogu se konkretizirati ciljevi i spriječiti početničke greške.

2. Evaluirajte savjete u odnosu s vašim ciljevima. Prihvaćanje savjeta je odlično, ali potrebno je staviti ih u kontekst s vlastitim poslovnim planom, mogućnostima i trenutnom situacijom, ocijeniti što se i kako može iskoristiti.

3. Djelujte prema instinktu. Koliko god bili dobronamjerni neki savjeti, oni ne moraju djelovati za vas. Vi sami točno znate što za vas funkcionira, stoga slijedite svoj zacrtani put. Iako osjećate strah i sumnju, možda je upravo vaš originalni pristup ključ uspjeha, zato vjerujte u sebe.

4. Držite se odabranog poslovnog modela. Odredite područje djelovanja svoje tvrtke, uložite u njegov razvoj i imajte vjere nastaviti i ne odustajati.

5. Njegujte uspješne odnose. Kada se jednom povežete sa stručnjacima čiji savjeti vam koriste, nastavite održavati te veze. Oni vas mogu nastaviti savjetovati, biti će već upućeni u vaš rad pa i motivirani vidjeti vaš uspjeh stoga su njihovi uvidi dragocjeni. Uključite se u mrežu poduzetnika jer ona pruža potporu kroz osjećaj zajedništva.

6. Prilagođavajte smjer djelovanja. Ako određeni način ne funkcionira, promijenite ga. Procijenjujte redovito svoj uspjeh prema poslovnim planovima i nemojte se bojati isprobati nešto novo ako niste zadovoljni rezultatima. Svaka osoba sa strastvenim pristupom poslu može uspjeti ako je otvorena za savjete drugih i sposobna prilagoditi te savjete svojim željama i ciljevima. [M.K.] Forbes


Povezano