Objavljeno

Nurse Jackie – dobra serija o ne tako dobroj ženi

Nurse Jackie – nova je serija sa starom temom bolničkih zavrzlama. Crnohumorna poput Dr. Housa, Nurse Jackie daje uvid u pomaknut svijet medicinskog osoblja, svijet u kojem su nabolji oni koji su ovisnici o opijatima, odnosno sredstvima protiv bolova. No, Jackie nije House – ona nije vuk samotnjak, iako preferira ljude koje bi volio i legendarni doktor.

Jackie je preljubnica i ovisnica s velikim srcem. Ona je obiteljski čovjek, odnosno – žena. I dr. House i sestra Jackie su izvrsni poznavatelji ljudske psihe, s tom razlikom što Jackie odlično poznaje samu sebe. Ženama koje vjeruju da mogu biti veće frajerice od najvećih televizijskih frajera – predlažem Nurse Jackie: ženu koja je puna mana i zbog toga – naprosto neodoljiva.

Seriju su osmislile Liz Brixius, Linda Wallem te Evan Dunsky; u ulozi sestre Jackie briljira Edie Falco koju smo imali prilike gledati u Sopranosima, a redateljske se palice, između ostalih, prihvatio i Steve Buscemi. Uostalom pogledajte same, pa nam recito što mislite. (8/10)

Više:
Liz Brixius: Uloga je pisana za Edie Falco
After Ellen intervju sa Lindom Wallem i Liz Brixius


Povezano