Objavljeno

Novi koncept WC simbola mijenja stereotipno viđenje žena

Tehnološka kompanija Axosoft otkrila je što se krije u pozadini maštovito modificiranih ženskih WC simbola, koji su se pojavili na prošlotjednoj konferenciji Girls in Tech.

Klasični ženski simbol za toalet modificiran je tako da prikazuje superjunakinju, a sve kao dio kampanje #ItWasNeverADress, koja ima za cilj promijeniti stereotipno viđenje žena zaposlenih u tehnološkim i drugim dominantno muškim profesijama.

Novi simbol kreirala je Tania Katan, aktivistkinja i programerka, kako bi ”preokrenula percepcije i pretpostavke o ženama te njihovim svakodnevnim smionim, osjetljivim i moćnim gestama”, kao i potaknula žene na zapošljavanje u tehnološkim područjima, koja se tradicionalno smatraju muškima.

Na službenoj stranici kampanje istaknuto je kako su u brojnim područjima, od znanosti, tehnologije, umjetnosti pa sve do politike i bogoštovlja žene često previđene, nepozvane ili potpuno odbačene. Stoga je širi cilj stranice odati čast svim ženama i potaknuti nužan dijalog jer, kako i sami kažu: ”Kada vidimo žene drugačije… vidimo i svijet drugačije!”


Povezano