Objavljeno

Nova Vlada izgleda dobro: Zgodni i pametni

Crno-bijeli svijet, crno-bijeli svijet
Crno-bijeli svijet, crno-bijeli svijet
Crno-bijeli svijet, crno-bijeli svijet’,
zapjevao bi Davorin Bogović da se ovih dana našao u društvu nove Vlade.

S našim novim kanadskim premijerom, u medije su dospjele i priče o prilagodbi hrvatskog zdravstvenog sustava onom kanadskom, no pri sastavljanju nove Vlade Kanada nam nije bila uzor. Za razliku od rodno ravnopravne Vlade kandadskog premijera Trudeau-a, jer ipak 2015. je, u našu su dospjele samo tri žene, a osim o njihovim biografijama, mediji su se raspisali* i o njihovom izgledu.

Kako se ministri ne bi osjećali zapostavljenima, okrenule smo malo priču i posvetile se njihovom modnom izričaju.

Iako ovih dana imaju pune ruke posla i neprestano su u pokretu, novoproglašeni ministri to ničime na pokazuju. Znaju da su sve oči uprte u njih i da će se svaki modni gaf kazniti. Stoga ne propuštaju priliku još jednom dokazati da ljepota i pamet mogu itekako ići ruku pod ruku. I čini nam se da im to uspijeva prilično dobro.

Nitko nije mogao ne primijetiti savršeno oblikovanu bradu i frizuru Lovre Kuščevića koji svoju ljubav prema modi nikada nije skrivao. Zna on da je tajna u detaljima. Nije neobično da je stoga vrlo spretno, uz crni kaput odabrao i crni mobitel koji će mu sljedećih godina trebati zasigurno i više nego što očekuje.

Mlad i atraktivan Oleg Butković očito zna kako privući pažnju. Klasičan kroj odijela i kravata otkačenije boje čine savršen spoj. Odličan pet za odvažnost! Imaju li, međutim, prugice na kravati i nekakvu simboličku povezanost s njegovim Ministarstvom prometa ostaje nam tek nagađati.

Novi ministar vanjskih i europskih poslova, Miro Kovač zna da je najbolji modni detalj osmijeh! Zgodnog ministra sigurno ćemo rado slušati, ali i gledati.

Predrag Šustar, ministar milog lica, svjestan je da  zbog dobre građe može nositi štogod poželi. Danas se orijentirao na frizuru, pa je posebnu pažnju pridao svojim kovrčama koje mu, moramo priznati, izvrsno stoje.

Radaru nam nisu promaknuli ni mandatar Tihomir Orešković i njegovi potpredsjednici.

Novi predsjednik Vlade svaki novim pojavljivanjem u javnosti jasno pokazuje kako je godine provedene u Kanadi dobro iskoristio prateći svjetske modne trendove. I zaista, nimalo ne zaostaje za svojim kolegama u drugim državama. Ipak, na predstavljanju svojega tima utekao se klasičnoj kombinaciji crnog odijela, bijele košulje i decentne kravate.

Slično je učinio i Tomislav Karamarko koji je svoj crno-bijeli spoj osvježio kravatom plave boje, zaštitne boje svoje stranke. Kravata jako lijepo naglašava torzo zbog kojeg ćemo ipak tu i tamo škicnuti vijesti.

No, jedan i jedini je – Božo Petrov! Što reći? Pravi je ljepotan! A da je uvijek pomalo drukčiji od drugih dokazuje i svojim modnim odabirima. Dok je većina u crnom, on nosi tamnoplavo odijelo. Radujemo se novim stilskim iznenađenjima ovog istinskog ljubitelja mode.

Ministri su sjajno iskoristili ovo događanje, a nama je doista teško odabrati najzgodnijeg među  njima! Što vi mislite? Tko je vama zapeo za oko?

 

* Sve sličnosti s člankom Dame u politici – pametne, sposobne i lijepe objavljenim na portalu dnevnik.hr su namjerne.


Povezano