Objavljeno

Mix Feminae – 5 novih lezbijskih webserija

U ovotjednom Mixu feminae donosimo vam pet recentnih lezbijskih webserija!  Svaka na svoj način uvrnuta, smiješna i promišljajuća, sasvim su dovoljna doza humora kada imate desetak minuta predaha. Uživajte!

Féminin/Féminin

Počinjemo s najnovijom: Féminin/Féminin kanadske redateljice Chloé Robichaud, koja je svojim debitantskim filmom Sarah préfère la courseosvojila zadnji festival u Cannesu.Serija je koncipirana kao niz skečeva i prati život nekoliko prijateljica, s fokusom na Léi i njezinim blago disfunkcionalnim ljubavnim odnosima. Kako kaže sama Robichaud, htjela je prikazati lezbijski svijet u Montrealu iz nešto drugačije perspektive. Zasada je izišla tek prva epizoda, tako da se na vrijeme stignete uključiti!

F to 7th

Ako ste gledali legendarnu The Slope, sigurno ste čuli za Ingrid Jugermann. F to 7th njezin je novi satirični projekt u kojem se pozabavila starenjem u lezbijskom svijetu. Kratka i urnebesna, svaka se epizoda na domišljat način suočava s pitanjem : što se događa kad u jednom trenutku shvatiš da su se kultura i zajednica s kojima si se nekad poistovjećivala drastično promijenile? Ingrid ne daje instant rješenje, ali u tome je zapravo i čitava poanta. Zasada je izišlo osam epizoda, a šuška se da su nove u pripremi! Plus, u jednoj gostuje i Gaby Hoffmann!

Little Horribles

Kreatorica i scenaristica popularne Little Horribles, Amy Rubin, vodi vas u nezgodan svijet 28-godišnje lezbijke iz Los Angelesa. Kako kaže autorica, serija govori o onim iznimno neugodnim momentima kojih se nitko ne želi sjećati, a kojih se ipak svi sjećaju. Neobično i šarmantno, sve skupa pomalo podsjeća na lo-fi lezbijsku verziju Girls-a.

The 3 Bits

Nipošto nemojte propustiti ni The 3 Bits, seriju koja prati život Henrya, Roman i Madison. Na samu formu webserije njezini su se tvorci Margaret SingerMax Freeman odlučili jer se, kako kažu, u internetskom svijetu za gledanost ne natječu s obiteljskim i kriminalističkim serijama, već s videima o mačićima i pornografijom. “Televizija je i tako stvar 90-ih,“ kaže Margaret.  Posebno ju zanimljivom čini to što su epizode fokusirane na jedan lik, stoga, kažu autori, događaje možete prati iz perspektive onog koji vam se najviše sviđa. A o čemu se zapravo radi? Najjednostavnije, o seksu, ljubavi, drogama, prijateljstvu, obitelji i nevjerojatnim blesavim postupcima.

The Better Half

Za kraj smo sačuvali The Better Half Leyle Perez i Christine Ng koja nastoji dobro prodrmati lezbijske stereotipe. Kako kaže sama Perez, htjele su napraviti nešto više od niza skečeva i kreirati vjerodostojan portret lezbijskog para i njihovog odnosa. Priča prati Amy i Lindsay u njihovim zabavnim pokušajima da svoju vezu izbave iz primamljive kolotečine. Iskrena i dopadljiva, The Better Half nas je već u svoje četiri epizode osvojila!


Povezano