Objavljeno

Marvel najavio da Thor postaje žena nakon što je Mjölnir promijenio vlasnika

Vijest da Marvelov superjunak, nordijski Bog groma Thor, postaje žena, odjeknula je internetom kao bomba, a dok su mišljenja obožavatelja podijeljena, Marvel je svakako uspio pobuditi interes javnosti i izvan vjernog kruga strip publike.

“Veliki je dan u Marvel svemiru. Thor, Bog groma, je zabrljao, i više nije dostojan tog svog prokletog čekića”, izjavila je Whoopi Goldberg u ABC-jevoj emisiji The View. “Po prvi put u povijesti, čekić drži žena. Točno. Thor je žena.”

Autor nove serije stripova Thor, Jason Arron, naglasio je da je ovo novi Thor. “Ovo nije ženski Thor. Ovo nije Lady Thor. ovo nije Thorita. To je THOR. To je THOR u Marvelovom svemiru. No, različit od bilo kojeg Thora kojeg smo do sada vidjeli.”

“Klasični junak više nije u stanju držati moćni čekić Mjölnir, pojavit će se stoga potpuno nova junakinja dostojna imena THOR“, stoji u službenoj izjavi za medije. „Nova serija će izravno komunicirati s publikom koja dugo nije bila meta stripova o superjunacima. Ženama i djevojkama.”

“Natpis na Thorovom čekiću glasi: ‘Tkogod drži ovaj čekić, ako ga bude dostojan [ON], posjedovat će moć Thora’. Pa, vrijeme je da se taj natpis ažurira ”, kaže urednik Marvela Wil Moss u priopćenju.

“Novi Thor nastavlja ponosnu tradiciju snažnih ženskih likova poput Captain Marvela, Storm, Black Widow i mnogih drugih. Ovaj novi Thor nije privremena ženska zamjena. Ona je danas jedan i jedini Thor, i dostojna je!”

Uz ovu novost, možda konačno dočekamo i toliko dugo željene blockbustere sa superjunakinjama u glavnim ulogama. Wonder Woman i Black Widow strpljivo čekaju, kao i publika.


Povezano