Objavljeno

Lezbijke pobjegle brodom iz Rusije i deset mjeseci putovale do Kanade

Nedavno je u stranim medijima objavljena nesvakidašnja lezbijska ljubavna priča koja je osvojila simpatije čitatelja i čitateljica diljem svijeta. Elena je dvadeset i nešto godišnjakinja iz ruskog gradića Ivanova, koja je pobjegla iz svoje zemlje kako bi mogla biti sa ženom koju voli.

Elena i njezina partnerica Meg, koju je upoznala putem interneta, zajedno su uplatile tečaj plovidbe, kupile brod te u deset mjeseci samostalno preplovile Mediteran i Atlantski ocean kako bi došle do Kanade i započele novi život.

Elena je u razgovoru s novinarkom Francescom Visser otkrila kako je živeći u malom gradiću, 250 kilometara od Moskve, bila prisiljena nositi štikle i šminkati se, jer je njezina obitelj željela da bude ‘prava žena’ i pronađe si dečka. Iako je pokušala udovoljiti želji svojih roditelja te si je čak i pronašla dečka, sve se promijenilo kada je putem interneta upoznala Kanađanku Meg.

“Meg može sve; ona je glazbenica, svira klavir, upravlja avionima, vozi brodove… Meni je ona bila ta nevjerojatna žena, jednostavno me osupnula stvarima koje može učiniti, i naravno, zapravo sam se instantno zaljubila u nju.” kazala je Elena.

Par se upoznao u Kijevu u Ukrajini, gdje su zajednički isplanirale bijeg. Elen je roditeljima kazala kako ide na operu, a zapravo je potajno spakirala svoje najnužnije stvari i uputila se na aerodrom.

“Ugledala sam ju kako stoji usred mnoštva ljudi. Ne znam kako objasniti ono što sam osjetila tada, ali mislim da sam bila toliko uzbuđena, da nisam mogla razumjeti što se događa oko mene.”

U međuvremenu je Elena odlučila biti iskrena sa svojom majkom i tadašnjim dečkom, ali kada su se došli susresti s njom u Kijev, poveli su i Eleninog oca, koji je napao Elenu i njezinu partnericu.

“Napali su nas. Zgrabili su me za ruke i odveli su me u obližnji MsDonald’s restoran. Moj otac je na stol bacio tri karte i kazao ‘Vraćaš se s nama u Ivanovo.’ To je bio njihov ultimatum, a ujedno i prvi put u životu da sam im se suprotstavila.”

Elena i Meg zajedno su pobjegle u Tursku, gdje je Meg podigla hipoteku na svoju kuću u Kanadi, kako bi mogla kupiti brod i platiti im tečaj plovidbe. Dva mjeseca kasnije, par se nalazio na otvorenom moru. Prešle su Mediteransko more, preživjele uragan na Atlantiku, a zatim su plovile bez stajanja sve dok nisu došle do Kanade.

“Kad smo došle bilo je 2 ujutro, jednostavno smo parkirale brod u jahtaškom klubu u kojemu nije bilo nikoga,” kazala je Elena. “I to je bila cijela ironija ove priče. Prešle smo toliki put zbog ljubavi, ali tamo nije bilo nikoga da nas dočeka. Bilo je prilično tiho. Nismo zapravo ništa trebale, samo smo željele spavati, odmoriti se i započeti živjeti svoje živote.”

Par je u Kanadu dospio u travnju 2007. godine, a od tada su Elena i Meg ocean učinile svojim domom. Danas žive na istom brodu koji su kupile u Turskoj, a zbog troškova njihovog putovanja, Meg je prodala svoju kuću u Victoriji. Elena je u međuvremenu napisala knjigu ‘Talking to the Moon’ (Razgovarajući s Mjesecom) u kojoj je opisala njihovu ljubavnu priču i svoj bijeg iz Rusije. Od tada je odlučna u namjeri da ispriča svoju priču što većem broju ljudi, u želji da motivira ostale žene da promjene svoje živote, na način na koji je Meg motivirala nju.

“Ona plovi sa mnom, zajedno putujemo svijetom, vidite što se dogodilo… Kako netko može objasniti život u par riječi? Dajte da ju pogledam, ne znam, ona je nevjerojatna osoba. Dok god sam s njom, sretna sam.” zaključila je Elena. [E.H.] Gaystarnews


Povezano