Objavljeno

Lena Dunham u literarnim vodama

Dok fikcionalna Hannah Horvath, glavna protagonistica nove HBO serije Girls, čeka svoju veliku priliku, Lena Dunham genij iza njenog lika polučila je još jedan uspjeh: svotu od 3,5 milijuna dolara izdavačke kuće Random House za prava na Leninu zbirku eseja Not That Kind of Girl: A Young Woman Tells You What She’s Learned.

Unatoč nepovoljnim kritikama koje je Dunham primila na račun izostanka portreta žena crnkinja u hit seriji Girls, vodila se žestoka bitka među izdavačkim tvrtkama za objavu njene prve knjige.

Izdavačica i glavna urednica Random House, Susan Kamil ne krije oduševljenje. “Lenine spisateljske vještine su izvanredne: posjeduje svježinu, mudrost i samouvjerenost u pisanju.” I sama Dunham raduje se suradnji. “Sretna sam zbog prilike da duboko uronim u stvaranje posve osobne i iskrene knjige.”

Sarkastičan humor koji daje svjetlo na stanje modernog milenija ono je po čemu se Lena ističe. U mrkoj svakodnevnici u kojoj živimo, dobro će nam doći doza takvog humora. [I.C.] Feminspire…


Povezano